Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Nazaj na seznam

Neodimželezobormagneti (NdFeB)HME - Technologies GmbH

Poizvedba o izdelku  

Najboljša magnetna zmogljivost in energija. Magnet NdFeB je trenutno najmočnejši, ki je na voljo.

Splošne informacije:
Magneti neodim-železo-bor (NdFeB) iz razreda redkih zemelj so komercialno na voljo od sredine 80. let prejšnjega stoletja. Njihova priljubljenost se je hitro povečala zaradi visoke maksimalne energije produkta in širokega nabora razpoložljivih oblik, velikosti in razredov.

Danes je mogoče doseči remanentnost več kot 1,4 Tesla. Trenutno so na voljo energijski izdelki do 50 MGOe. Večina magnetov NdFeB je anizotropnih in jih je mogoče magnetizirati le v smeri orientacije. Za nasičenje magnetov NdFeB so na splošno potrebna magnetna polja približno 30KOe.

Pomembna pomanjkljivost magnetov NdFeB je njihova občutljivost na korozijo. Zato so dokončani magneti za preprečevanje neželene oksidacije prevlečeni s plastjo cinka, niklja, kositra, al-, au- ali epoksi. Magneti NdFeB se proizvajajo v velikih blokih, ki se stisnejo v kalup in nato sintrajo. Manjši blok, disk, obroč, palica ali rotor se iz velikega bloka izreže z računalniško krmiljenim električnim vodom ali diamantnim rezilom, izvrtajo s posebnimi svedri in na koncu zmeljejo.

Čim dlje, tem bolj bodo magneti NdFeB zaradi nižje cene, kjer je le mogoče, nadomestili magnete SmCo.
Temperaturni vplivi:
Magnetne lastnosti NdFeB se znatno poslabšajo, če so izpostavljeni temperaturam nad 130 °C, odvisno od vrste materiala in koeficienta prepustnosti. Praviloma lahko magneti NdFeB z višjim koeficientom permeance prenesejo višje temperature brez izgube magnetnih lastnosti. Možne so obratovalne temperature do 200 °C.

Uporaba:
Motorji, generatorji, vodenje snopa nabitih delcev, slušalke, sistemi za držanje, instrumenti, zvočniki, magnetni ležaji, magnetne spojke, magnetna resonanca, magnetna ločevanja, mikrofoni, pospeševalniki delcev, releji, stikala ter številne druge aplikacije.

Poizvedba o izdelku