Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

16.10.2024 01:10

GEDA podpira projekt za zmanjšanje CO2 v Belgiji

Zelena prihodnost v Belgiji z vozilom GEDA 2500 Z/ZP


Bavarski proizvajalec industrijskih in gradbenih dvigal GEDA sodeluje pri pionirskem projektu v cementni industriji z dvigalom GEDA 2500 Z/ZP. Podjetje CCB, ki proizvaja cement, si prizadeva za podnebno nevtralno prihodnost cementarne v Belgiji.
V mestu Tournai naprava GEDA 2500 Z/ZP podpira celovit projekt lokalne cementarne CCB. CCB ima enega največjih in najučinkovitejših obratov v državah Beneluksa z najsodobnejšo tehnologijo in zalogami apnenca za več kot 80 let. Za eno od cementarn je podjetje prejelo certifikat CSC za ekološko, ekonomsko in socialno zavezanost.
Ta zavezanost se odraža tudi v Tournaiju, saj se je obrat zavezal tudi cilju izboljšanja trajnosti v cementni industriji z zmanjšanjem emisij CO2. Natančneje: Cilj je do leta 2030 doseči 39-odstotno zmanjšanje vrednosti na tono cementnega ekvivalenta in do leta 2050 postati popolnoma ogljično nevtralen. Projekt je ambiciozen, vendar je tudi korak k bolj zeleni prihodnosti, k čemur lahko prispeva tudi družba GEDA.
Družba Compagnie des Ciments Belges je izbrala podjetje Verhelst Machines, ki je izbralo napravo GEDA
2500 Z/ZP za izvedbo prevoza težkih bremen na 100 m visokem glavnem stolpu cementarne.


GEDA 2500 Z/ZP
Transportna platforma GEDA 2500 Z/ZP se v cementarni Tournai uporablja že šest mesecev. Nameščena je na višini 100 m in pokriva štiri nivoje, ki so zavarovani z dvižnimi vrati GEDA Comfort. Pri maksimalni uporabi je mogoča do 200 m višine in do 2 500 kg materiala za prevoz. Prevozna ploščad se lahko uporablja tudi za prevoz do sedmih potnikov do delovnega mesta na gradbišču. S hitrostjo 12 m/min v načinu za potnike in 40 m/min v načinu za material lahko prihrani veliko časa in denarja na gradbišču, hkrati pa zagotavlja lažji in varnejši prevoz.
Platforma vozila GEDA 2500 Z/ZP z dimenzijami 1,45 m x 3,55 m je pravi varčevalec prostora, saj ponuja optimalen prostor za potrebno orodje, material ali gradbene delavce. Podjetje Verhelst machines, ki je za gradbišče dobavilo model GEDA 2500 Z/ZP, je izbralo komplet dvojnih vrat na strani C transportne ploščadi, da bi pridobilo več prostora za nakladanje in razkladanje materiala. V tej različici ima transportna ploščad na veliki strani 3,40 m prostora za udobno natovarjanje in raztovarjanje orodja in materialov. Ta funkcija je v veliko pomoč gradbenim delavcem, še posebej za obsežne materiale in velike dele.
Zahvaljujoč inovativnemu sistemu GEDA SVARIO-Mast se transportna ploščad kljub nosilnosti 2 500 kg premika le na enem jamboru. Dvigalo lahko enostavno namestita dve osebi, ki s pomočjo strešne odprtine namestita dele jambora enega na drugega. Streho transportne ploščadi je mogoče hitro spustiti, kar je velika prednost pri nakladanju tovornjakov.

Verhelst Machines & GEDA
Podjetje GEDA že več kot 10 let sodeluje s podjetjem Verhelst Machines in dobavlja gradbena dvigala. Tako kot pri vseh prejšnjih, včasih precej zahtevnih projektih, je sodelovanje tudi pri tem projektu potekalo zelo gladko in prispevalo k uspešnemu skupnemu rezultatu. Podjetje Verhelst Machines je na gradbišču odgovorno ne le za najem ustreznih naprav GEDA za gradbišče, temveč tudi za njihovo servisiranje. To pomeni, da so belgijske stranke deležne najboljših nasvetov in podpore ter lahko na svojem gradbišču koristijo paket brez skrbi.

Več novic

Več naprav GEDA podpira obnovo mestne hiše v norveški prestolnici


V m...

GEDA SH1000 US v akciji v pristanišču New Orleansa
Dve napravi GEDA 3700 Z/ZP podpirata gradnjo nove nacionalne bolnišnice


za podjetje GEDA GmbH iz Asbach-Bäumenheima je na teku podjetij 2024 startalo 18 udele...

GEDA Multilift P22 Premium kot pomočnik v drugem največjem angleškem mestu
Več naprav družbe GEDA pomaga dokončati ekskluzivna stanovanja v novem gradbenem kompleksu v Pragi.