Katalog

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

25.07.2024 10:07

"I. srečanje kulture in gospodarstva portugalsko govorečih držav" bo potekalo v Brasilii od 8. do 13. julija 2024.

Ob institucionalni podpori Skupnosti portugalsko govorečih držav (CPLP) dogodek spodbuja Inštitut mladega izvoznika (IJE), član konzorcija EEN Brasil - brazilskega jedra mreže Enterprise Europe Network (EEN), ki ga vodi Brazilski inštitut za informacije v znanosti in tehnologiji (Ibict).


Srečanje združuje predstavnike devetih držav članic Skupnosti portugalskih sosednjih držav (CPLP), "njegov cilj pa je okrepiti kulturno in gospodarsko sodelovanje med članicami skupnosti", pravi Ibict.


Program vključuje predavanja, okrogle mize, delavnice, vladne programe in poslovne kroge.

Otvoritvena slovesnost bo potekala 8. julija v avli Narodnega muzeja in bo "na enem mestu združila vse vladne in poslovne institucije. Dne 12. 7. bosta v tehnološkem parku v Brasilii potekala sejem in borza - BIOTIC s prisotnostjo tujih podjetij," pravi Ibict in napoveduje, da bodo potekali "poslovni krogi in dogodek "BIOTIC". potekali "poslovni krogi in dogodek "The Match", predstavitveno srečanje poslovnih modelov za diplomatska predstavništva, ki pripadajo ambasadam CPLP v Brasilii, ki bo potekalo na omejen način.