Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

25.06.2024 01:06

Dvojno napajanje GEDA za novo bolnišnico v Reykjaviku

Dve napravi GEDA 3700 Z/ZP podpirata gradnjo nove nacionalne bolnišnice

Na Islandiji gradijo izjemno moderno novo nacionalno bolnišnico, pri gradbenih delih pa s svojo opremo sodeluje tudi družba GEDA. Bavarski proizvajalec industrijskih in gradbenih dvigal trenutno pomaga pri prevozu težkega materiala in delavcev na gradbišču z dvema transportnima platformama GEDA 3700 Z/ZP.

V Reykjaviku, glavnem mestu Islandije, trenutno gradijo novo in izjemno moderno bolnišnico - "Novo nacionalno bolnišnico". Nova bolnišnica je zasnovana za sodobno in učinkovito delovanje.

To je na primer razvidno iz načrtov za laboratorijski center, ki je prek posebnega sistema pnevmatskih cevi povezan z drugimi oddelki in lahko zato vzorce in analize hitro in učinkovito pošlje na želeno mesto.

Posebnost bolnišnice so tudi operacijske dvorane, ki se lahko uporabljajo do določene potresne moči. V zadnjih mesecih je bilo na Islandiji vse več potresov, ki pa ne bi smeli (več) vplivati na delovanje bolnišnice.

Poleg nove nacionalne bolnišnice bo v njej tudi hotel za bolnike, ki bo imel 75 sob v štirih nadstropjih. Enoposteljne, družinske in invalidom prilagojene sobe so povezane z vsemi glavnimi operacijskimi enotami bolnišnice, v stavbi pa sta tudi restavracija in sončna terasa. Nova bolnišnica v Reykjaviku bo zagotovo posebna stavba in GEDA je del tega izjemnega projekta.


GEDA 3700 Z/ZP

Od oktobra 2023 pri gradbenih delih nove bolnišnice v Reykjavíku sodeluje stroj GEDA 3700 Z/ZP. V podjetju GEDA trenutno dokončujejo drugo transportno ploščad, ki bo dobavljena maja in bo v skladu z dogovorom podpirala gradbena dela. Obe transportni platformi se bosta med gradnjo nove državne bolnišnice, ki bo trajala vsaj pet let, uporabljali za prevoz osebja in velikih, težkih materialov. Prav tako bosta pomagali pri namestitvi in prevozu različnih steklenih elementov za fasado.
Družba GEDA in njen islandski partner Hoist Vinnulyftur sta skupaj z naročnikom razvila poseben, ozek nosilec jambora, da je bilo mogoče končno namestiti skoraj vse elemente fasade. Ta izziv je bil mogoč zahvaljujoč hitremu razvoju lastnega oddelka za konstrukcijsko inženirstvo družbe GEDA in s pomočjo orodij GEDA Central, kot je Installation Designer.

Posebnost tega gradbišča so v celoti sestavljene sobe za paciente, ki so bile z napravo GEDA 3700 Z/ZP pripeljane na pravo mesto.
Izziv, ki ga transportna ploščad s platformo C zlahka premaga zaradi svoje nosilnosti 3200 kg in velikosti 2,9 m x 4 m. Velikost platforme in nosilnost se razlikujeta glede na model, vendar je možna največja nosilnost 3700 kg. Osebje ter material in orodje se dvignejo do višine 30 metrov. Največja možna transportna višina transportne ploščadi je 200 m pri hitrosti dvigovanja 36 m/min v načinu za material in 12 m/min v načinu za osebje. Na transportni višini 30 m naprava potuje do 6 nadstropij, ki so opremljena z dvojnimi komfortnimi talnimi vrati, ki omogočajo varen dostop do stavbe.



Devet let GEDA & Hoist Vinnulyftur

Podjetji GEDA in Hoist Vinnulyftur sodelujeta pri projektih na Islandiji od leta 2015. Od leta 2017 je podjetje tudi uradni zastopnik družbe GEDA in je odgovorno za distribucijo naših izdelkov na Islandiji. Zaradi velikosti države je podjetje Hoist Vinnulyftur edini trgovec družbe GEDA na Islandiji. Sodelovanje zelo dobro deluje zaradi osebnega stika in programov usposabljanja družbe GEDA, od katerih so nekateri prilagojeni posameznim strankam, in je privedlo do uspešnih projektov za obe podjetji. Ta pristop je za podjetje GEDA zelo pomemben, saj proizvajalec industrijskih in gradbenih dvigal svojim strankam ponuja celovit paket brezskrbnosti, od izdelka do servisa. V okviru tega sta direktor in tehnični direktor podjetja Hoist Vinnulyftur septembra 2023 obiskala podjetje GEDA, da bi se udeležila usposabljanja na nameščenem dvigalu GEDA 3700 Z/ZP.

Več novic

Več naprav GEDA podpira obnovo mestne hiše v norveški prestolnici


V m...

GEDA SH1000 US v akciji v pristanišču New Orleansa


za podjetje GEDA GmbH iz Asbach-Bäumenheima je na teku podjetij 2024 startalo 18 udele...

GEDA Multilift P22 Premium kot pomočnik v drugem največjem angleškem mestu
Več naprav družbe GEDA pomaga dokončati ekskluzivna stanovanja v novem gradbenem kompleksu v Pragi.

15.03.2024 01:05

ČAS ZA NOVO POGLAVJE
Začelo se je novo poglavje v GEDA Central