Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

01.06.2024 01:06

Pet novih družin izdelkov - številne možnosti uporabe

norelemovi tečaji za aluminijaste profile

Tečaje najdemo povsod, kjer se morajo stvari "zaskočiti", na primer kot opremo na pohištvu, vratih in zabojnikih. Pri podjetju norelem lahko stranke zdaj najdejo razširjeno ponudbo tečajev za panelne elemente in aluminijaste profile, od posameznih sestavnih delov do kompletov z montažnim priborom.

Ponudbo tečajev norelem sestavlja pet novih družin izdelkov: kompleti aluminijastih tečajev z notranjim omejevalnikom in mrežo ter polovice aluminijastih tečajev z notranjim ali zunanjim omejevalnikom in ustreznimi osmi iz nerjavnega jekla ter plastičnimi pokrivnimi čepi. Tečaje je mogoče sestaviti na levi ali desni strani in jih obrniti za 360°.



Vse v enem: kompletni komplet

Varianta kompleta je najbolj priljubljena. norelem dobavlja tečaje v kompletu z vsemi posameznimi sestavnimi deli, vključno z dvema polovicama tečajev, vretenom in dvema pokrovnima čepoma. Tečaj je lahko obremenjen z obremenitvijo do 200 N v smeri x in y (nezavezujoča priporočena vrednost) in je dobavljen s palico na zadnji strani, saj je tu predviden le en pritrdilni vijak. To pomeni, da se izdelek lahko uporablja le pri širini utora 8 mm. Tečaj je na voljo z montažnim kompletom, ki ga sestavljata dva poglobljena vijaka in dve matici s T-drsnikom. Ta različica je primerna le za profil artikla.



Dobra kombinacija: komponente

Tečaje je mogoče prilagoditi tudi po meri. Polovice tečajev so na voljo na notranji in zunanji strani ter v različnih širinah (dimenzija A3), prav tako so na voljo ustrezne osi iz nerjavnega jekla in termoplastični pokrivni čepi. Obremenitvene sile teh tečajev so do 100 N v smeri x in do 150 N v smeri y (nezavezujoče okvirne vrednosti). Prednosti prilagojenih tečajev: V nasprotju s celotnim kompletom jih je mogoče kombinirati z drsnimi bloki artikla in Boschevim profilom (ob upoštevanju premerov vijakov M5 in M6).



Enostavna namestitev: Plastični čepni tečaji

Novi artikli vključujejo tudi plastične čepne tečaje v dveh izvedbah s premerom čepov 6 mm in 8 mm. Kot odpiranja tečajev je 120°. Primerni so za notranja vrata, za uporabnika niso vidni in jih je mogoče uporabiti tako na desni kot na levi strani. Uporabljajo se lahko tudi kot zaklepni čepi, njihova namestitev pa je hitra in varčna s prostorom: Poliamidno ohišje vsebuje pocinkan jekleni zatič, ki ga preprosto potisnemo v vzmetni ročaj.






Več novic

podjetje norelem širi svojo ponudbo na modularne pritrdilne sisteme za merilno tehniko. Ti zagota...

norelem širi svojo ponudbo standardnih delov
Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem