Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

05.06.2024 01:06

Za varnostne aplikacije: PROFIsafe rotacijski enkoder

Novi kodirniki PROFIsafe na platformi industrijskega etherneta.


Industrijski ethernet postaja vse pomembnejši v avtomatizaciji in zlasti na področju funkcionalne varnosti. Podjetje Kübler je na podlagi posebej razvite modularne in visoko zmogljive platforme kodirnika za industrijski ethernet že izdelalo kodirnik za PROFINET. Zdaj Kübler predstavlja svoj prvi varni kodirnik za industrijski ethernet: Sendix S58 PROFIsafe s certifikatom SIL3/PLe.

Vaše prednosti

Varni položaj z do 27-bitnim TMR
Neodvisni ne-varni položaj z do 36-bitnim TMR
Zadnje različice profilov PROFINET v2.4.1, kodirni profil V 4.2, profil PROFIsafe v2.6.1, profil PROFIdrive v4.2
Enostaven zagon prek standardnih telegramov PROFISafe/PROFINET
Kot naslednji korak v širitvi nove družine enkoderjev Kübler predstavlja nov enkoder Sendix S58 PROFIsafe s certifikatom SIL3. Kodirnik prenaša do 15 bitov varnih ali do 24 bitov ne-varnih podatkov ter popolnoma redundantne večobratne podatke 12 bitov varnih podatkov. Zahvaljujoč arhitekturi platforme je to izvedeno v popolnoma enaki obliki kot kodirnik F58 PROFINET. Sendix S58 PROFIsafe je opremljen z najnovejšimi profili (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profil v2.6, PROFIdrive profil v4.2, ENCODER profil v4.2,).
Kodirnik ustreza kodirnemu razredu 4 in pridobljene merilne in diagnostične podatke posreduje prek standardnih varnostnih telegramov 36/37. Z vgrajenim spletnim strežnikom je novi Sendix S58 stoodstotno pripravljen na prihodnost. Pri podjetju Kübler je blagovna znamka Sendix vedno pomenila največjo robustnost in zanesljivost. Zaradi robustne nosilne konstrukcije v izvedbi Safety-LockTM in visoke stopnje zaščite do IP67 so novi kodirniki PROFIsafe primerni za skoraj vsako uporabo.

Koncept platforme na področju funkcionalne varnosti ponuja posebne prednosti
Večobratni kodirniki S58 so opremljeni z večobratnimi zobniki. Zahvaljujoč novi zasnovi brez klasičnega pokrova za polje, so novi kodirniki prostorsko varčni in zato idealni tudi za najbolj ozke prostore za vgradnjo, prav tako pa je mogoče uresničiti posebne zahteve strank, tako glede strojne kot strojne programske opreme: od posebnih privzetih konfiguracij, dodatnih telegramov, dovoljenj (Ex 2/22), površinske zaščite za ekstremne zahteve, do dodatnih funkcij.

Za podjetje Kübler je "sposobnost preživetja v prihodnosti" posebna značilnost te nove platforme industrijskega etherneta. Nove različice vdelane programske opreme je mogoče namestiti neposredno s posodobitvijo. To je mogoče hitro in enostavno opraviti prek spletnega strežnika, vgrajenega v enkoder. To daje uporabnikom možnost, da izpolnijo prihodnje zahteve aplikacij. To lastnost zaokrožuje uporaba najnovejših/najnovejših protokolnih nizov, ki zagotavljajo bistveno več funkcij.

Uporaba

Splošno strojništvo, skladiščna logistika, gledališka industrija, žerjavi, pristaniški žerjavi, intralogistika - AGV, žerjavi z zlagalnikom, transportna tehnika, dvižne/škarjaste mize, robotika, transport.

Več novic




Sejem Vse o avtomatizaciji Düsseldorf Zastopnik:

Fritz K&uum...




Trade FairAll About Automation Chemnitz Zastopal nas je:

Fritz K...


Poletje je v polnem razmahu, z njim pa prihaja vrsta zanimivih sejmov in dogodkov, ki jih n...

Zanesljiv prenos industrijskega etherneta je zdaj mogoč tudi v velikosti 85 mm.

Drsni obr...

Brezkontaktno merjenje položaja, primerno za najzahtevnejša okolja.

18.06.2024 01:05

Senzorji nagiba


Natančno in zanesljivo merjenje - primerno za uporabo v najtežjih okoljskih pogojih...