Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.03.2024 01:03

Pametni izdelki norelem

Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak

Pod geslom Industrija 4.0 se proizvodni obrati vse bolj razvijajo v "pametne tovarne", v katerih se posamezni proizvodni koraki spremljajo v realnem času s pomočjo inteligentnih strojev in senzorjev, celoten proces pa je učinkoviteje organiziran. Tudi podjetje norelem ima v svoji ponudbi nekaj takšnih "pametnih izdelkov".

Pametni izdelki samostojno zbirajo in drugim napravam posredujejo lastne proizvodne in obratovalne podatke. Vendar pa ne morejo samo shranjevati podatkov, temveč so lahko opremljeni tudi s prilagojenimi proizvodnimi informacijami, tako da se lahko omrežni izdelek na primer "sam zažene" in nadzoruje svoj proizvodni proces. Ta komunikacija med izdelkom in strojem - ter osebo, ki oboje spremlja - poenostavi in optimizira številne prej zamudne procese v proizvodnji in delavnici.

Vse v ZELENI s pametnimi izdelki podjetja norelem

Pametni izdelki so idealna rešitev, ko je treba obdelovati obdelovance čim bolj brez napak, na primer pri strojni obdelavi. Z njimi lahko pred strojno obdelavo enostavno preverite vpenjanje in zaustavitve. Podjetje norelem ponuja različne pametne komponente za ta in druga področja uporabe.

Pametni podporni vijak ima podporno površino 30 mm in omogoča natančno pozicioniranje obdelovanca.

Postopek vpenjanja se natančno preverja s senzorjem sile za hitre vpenjala, ki zagotavlja popolno vpetje obdelovanca z večjo natančnostjo ponovitev.

Tudi vpenjalna roka s senzorjem sile spremlja postopek vpenjanja in meri vpenjalno silo v realnem času. Pametno vpenjalo je na voljo pri podjetju norelem v velikostih 80 mm, 100 mm in 125 mm.

Priročen prenos podatkov in vizualizacija

Modul Bluetooth podjetja norelem je brezžični kompaktni oddajnik, ki se lahko univerzalno uporablja na področju pametnih izdelkov. Enostavno ga je namestiti, omogoča pa hiter in vizualen prikaz stanja senzorja.
Vhod predstavlja vmesnik med pametnim izdelkom in krmilnikom stroja. Tako je mogoče v realnem času beležiti stanje sprožitve vpenjalnih elementov in natančno nadzorovati procese.
S spletno aplikacijo norelem lahko vpenjalne sisteme udobno spremljate prek tabličnega računalnika, pametnega telefona ali namiznega računalnika. Aplikacija omogoča tudi hkratno spremljanje več orodij v različnih obdelovalnih centrih in proizvodnih sistemih.







Kratek profil podjetja norelem Normelemente GmbH & Co. KG

Vsak uspeh se začne z idejo. Zato podjetje norelem podpira projektante in tehnike v strojništvu in proizvodnji naprav s standardiziranimi komponentami, ki jim pomagajo pri doseganju ciljev. V naši preprosti in pregledni spletni trgovini, ki vam ponuja številne prednosti, boste našli pravi izbor več kot 100.000 standardnih in operativnih delov za vašo konstrukcijsko rešitev. Vedite več, najdite več, najdite hitreje in tako dosežete boljše rešitve.



Prihranite čas, delate učinkoviteje in optimizirate stroške svojih procesov. Ker so komponente norelem na voljo takoj, vključno z brezplačnimi podatki CAD za hitrejše načrtovanje brez risb ali konfiguracije. Popolni rezultati z manj časa in stroškov. Prednost: standardiziran del.



Kot uveljavljeni insajder v panogi smo zavezani k spodbujanju mladih talentov z norelemovo AKADEMIJO. Tako lahko oblikovalci prihodnosti resnično začnejo delati.

AKADEMIJA norelem ponuja tudi tečaje tehničnega usposabljanja, seminarje in usposabljanja o izdelkih.

Več novic

Tovornjak, poln inovacij
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...