Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Posebej kompaktno in jedrnato

Nov visokoresolucijski kodirnik podjetja Dunkermotoren za najvišje zahteve glede natančnosti

Podjetje Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK, z magnetnim enkoderjem MR 38 predstavlja posebno kompaktno rešitev za naloge natančnega pozicioniranja. Z ločljivostjo 1024 ppr na kanalih A in B je kodirnik zasnovan za pokrivanje kompleksnih profilov gibanja v številnih aplikacijah.

Tretji, tako imenovani indeksni signal, je mogoče razumeti kot referenčni impulz za gibanje. Z njim je mogoče določiti absolutni položaj priključenega motorja znotraj enega obrata in zagotoviti verodostojnost signalov, ki se prenašajo po kanalih A in B. To uporabniku zagotavlja dodatno varnost glede točnosti prenesenih podatkov.

En obrat motorja je mogoče razrešiti v 4096 korakih, kar omogoča natančno določanje položajev in približevanje milimetrski natančnosti. V kombinaciji z izhodnim tokom 20 mA je natančen prenos zagotovljen tudi na dolgih kabelskih razdaljah. Poleg tega so vsi trije signali na voljo tudi v obrnjeni obliki. Ti diferencialni signali povečajo odpornost izhodnega signala proti motnjam. Napajalna napetost enkoderja je 5 VDC (na zahtevo je možna napetost 24 VDC).

Zaradi posebej kompaktne zasnove je enkoder MR 38 mogoče v celoti vgraditi v ohišje tudi majhnih serij motorjev BLDC podjetja Dunkermotoren. To pomeni, da je mogoče signale priključiti neposredno na priključek motorja, kar omogoča rešitev z enim kablom. Ta integracija ne zmanjšuje le količine materiala, potrebnega za celotno rešitev, temveč tudi prihrani dragocen prostor v aplikacijah, kjer je prostor za namestitev omejen.

Rezultat za uporabnika je izjemno tanek, a zmogljiv pogon, ki bo zagotovo izpolnil zahteve za natančno pozicioniranje v vaši aplikaciji.

Več novic

Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...

od 16. do 18. aprila 2024 na sejmišču Messe Frankfurt na stojnici A171.
S prenovo programskega okolja MotionCode podjetja nexofox je programiranje pametnih motorjev zdaj še enostavnejše, decentralizirane arhitekture avtomatizacije pa niso več omejene.

Pogosto uporaben in vsestranski - brezkrtačni motor BG 75 podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke...

Z družino izdelkov SL 38 je podjetje Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK, predstavilo novo serijo visokozmogljivih linearnih motorjev. ServoLine 38 STL (Stainless Steel) v različici iz nerjavečega jekla navdušuje z najvišjo kakovostjo materiala in vzdržljivostjo