Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Natančen v ovinku, zanesljiv na ravnem odseku

Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila

Linearna vodila se uporabljajo na številnih področjih, kjer je treba telesa premikati s čim manjšo silo in trenjem, na primer v embalažni ali živilski industriji ali na notranjih vratih na ladjah ali vlakih. Podjetje norelem zdaj ponuja tudi linearna valjčna vodila, ki so razdeljena v štiri družine izdelkov.

Linearna valjčna vodila, ki jih ponuja podjetje norelem, vključujejo ravna in ukrivljena linearna vodila iz svetlega kaljenega jekla ter dve različici ustreznih vozičkov valjčnih vodil. Linearna valjčna vodila so na voljo v dveh velikostih, ki se razlikujeta po višini in širini linearnih vodil.


Linearna vodila

norelem ponuja linearna vodila z utori in brez njih. Pri različici z obojestranskim utorom je mogoče vodila enostavno sestaviti z uporabo potopnega peresnega ključa. Tako lahko vodila privijačite neposredno na ravno površino. Poleg tega natančna poravnava z uporabo peresnega ključa olajša prehod čez spoj. Vsa linearna vodila s peresi je mogoče po potrebi kombinirati in tako iz ukrivljenih in ravnih linearnih vodil ustvariti kompleksne geometrije. Pri različicah s ključavnico so peresni ključi vključeni v obseg dobave, prav tako tudi čepi, ki pokrivajo vijake v vodilih in jih ščitijo pred umazanijo in tujki. norelem ponuja tudi ravna linearna vodila brez ključnice in v treh standardnih dolžinah 500, 1.000 in 2.000 mm.000 in 2.000 mm, na zahtevo stranke pa tudi v dolžinah do 4.000 mm.

Linearna vodila je mogoče priviti od zgoraj in so lahko opremljena z enim ali več valjčnimi vodilnimi vozički.



Valjčna vodila

Valjčna vodila 21350 imajo preprost mehanizem, ki omogoča kompenzacijo za približno 0,05 mm. Zato se lahko uporabljajo samo ravna linearna vodila. Izravnalni mehanizem valjčnih vozičkov 21351 pa omogoča tolerančno območje približno 0,5 mm. To omogoča vožnjo po ravnih in ukrivljenih linearnih vodilih. Največji pospešek pri tem je 50 m/s², največja potovalna hitrost pa 5 m/s. Zahvaljujoč integriranemu enostranskemu mehanizmu za prednapenjanje se valji vedno prilagodijo obrisu tirnice. To pomeni, da lahko po ravnih odsekih in krivuljah potujete s konstantnim uporom premikanja brez zračnosti, obraba valjčnih vodil pa je čim manjša. Valjčkov ni treba prilagajati širini tirnice s pomočjo ekscentričnega sornika. Vozičke valjčnih vodil je mogoče preprosto potisniti na tirnico. V tem primeru se vsi vozički premikajo enakomerno in brez drsenja valjčkov po tirnicah.




Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...