Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Biološke 96-delne plošče PCR zdaj tudi s polkrožnim ohišjem

Laboratoriji so odvisni od visoke učinkovitosti in zanesljivosti plošč, ki jih uporabljajo v svojih visoko zmogljivih procesih. Vendar pa velika poraba povzroča večji odtis CO2, dokler se uporabljajo plošče za enkratno uporabo, izdelane iz plastike, ki temelji na fosilnih gorivih. Stranke si tu želijo veliko več trajnosti.

Eppendorfov potrošni material na biološki osnovi ponuja priložnost, da laboratorijsko delo postane veliko bolj trajnostno, ne da bi bilo treba ob prehodu na naš potrošni material na biološki osnovi na novo potrditi obstoječe protokole.

Kot del prehoda na potrošni material na biološki osnovi je podjetje Eppendorf v svojo ponudbo zdaj dodalo tudi plošče twin.tec® Trace Plates - avtomatizaciji prijazne dvokomponentne PCR plošče s polkrožnim in s polkrožnim robom. Plošče imajo 96 vdolbinic in so na voljo v prosojni brezbarvni barvi.

Vse komponente plošč so zdaj izdelane iz krožnih polimerov na biološki osnovi, ki so proizvedeni iz obnovljivih surovin druge generacije in so v skladu s pristopom masne bilance. Izjemno tankostenske vdolbinice, ki zagotavljajo optimalen prenos toplote, so izdelane iz 100 % polipropilena na biološki osnovi, medtem ko je togi okvir izdelan iz 77 % polikarbonata na biološki osnovi. Rezultat te kombinacije je zelo zanesljiva in trajnostna plošča PCR.

Eppendorfove plošče PCR twin.tec Trace BioBased so izdelane v okolju s certifikatom ISCC PLUS* in imajo certifikat ACT. Ves laboratorijski potrošni material na biološki osnovi podjetja Eppendorf v Nemčiji izpolnjuje zahteve certifikacijskega sistema ISCC PLUS in je podvržen rednim zunanjim revizijam in certificiranju.

Več novic

Ameriška znanstvenica, doktorica Laura Seeholzer, podoktorska sodelavka na Univerzi Kalifornija v...

Pri razvoju bioprocesov so podatki ključ do uspeha. Razumeti je treba, kateri kritični procesni p...

Učinkovita interakcija med ročnim in avtomatskim pipetiranjem Eppendorf predstavlja svoj novi, so...

Oznake ACT (Accountability, Consistency, Transparency) delujejo podobno kot prehransko označevanje i...

V naravoslovnih laboratorijih, kjer sta natančnost in čistost nepogrešljivi, je povpra&sca...

Raziskovalci 2024 prejme Clemens Plaschka, Avstrija