Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

17.11.2023 00:11

Novice iz tehnologije vpenjanja

Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

Sistem za hitro menjavo podjetja norelem je prilagodljiva rešitev za nameščanje in pritrjevanje majhnih obdelovancev na primer na merilnih sistemih in mikroskopih. Sistem se uporablja zlasti takrat, ko je potrebna majhna vpenjalna sila, vendar velika natančnost.



Sistem za hitro menjavo norelem za breztočkovno vpenjanje nastavkov je sestavljen iz različnih sestavnih delov. Med njimi so osnovne plošče, hitrovpenjalne spone, dodatni elementi - običajno adapterji za povezovanje vpenjalnih elementov in hitrovpenjalnih spenjal - ter vpenjalni elementi, tj. primeži, čeljustna vpenjalna držala ali iglični nasloni.



Hitrostrelneobjemke povezujejo osnovne plošče in dodajalne elemente Novost v programu norelem so hitrostrelne objemke, ki jih je mogoče kot osnovne elemente s pomočjo T-rezine ali navoja namestiti neposredno na osnovno ploščo ali mizo stroja. podjetje norelem ponuja različne osnovne plošče, na primer osnovne plošče z zarezo T in tiste z luknjami z navojem M6. Hitrostrelne objemke tvorijo vmesnik med osnovnimi ploščami in dodatnimi elementi. Dodatni elementi pa služijo kot vmesnik med osnovnimi in vpenjalnimi elementi in jih je mogoče z njimi povezati brez orodja. Ponudba izdelkov norelem vključuje tri različne dodatne elemente za prosto pozicioniranje v 3D-prostoru: aluminijaste adapterje za natančna držala in za tričeljustna vpenjala ter kotne elemente. Vpenjalne elemente podjetja norelem je mogoče uporabiti za pozicioniranje in pritrjevanje majhnih delov na merilne sisteme, mikroskope, profilne projektorje in podobno. Ponudba vključuje štiri različne različice: Natančna vizirja, ki so na voljo tudi v miniaturni izvedbi, se lahko uporabljajo za hitro in enostavno vpenjanje obdelovancev za merjenje na merilnih strojih, tudi tistih z notranjimi izvrtinami. Precizno ročno vpenjalno držalo s tremi čeljustmi je še posebej primerno za zahteve, pri katerih se zahteva majhna vpenjalna sila z visoko natančnostjo. Okrogli obdelovanec se vpne s preprostim ročnim obračanjem vpenjalnega obroča ali z uporabo priložene vpenjalne ročice. Igelna opora je idealna za vpenjanje oblikovanih delov, saj se vzmetni igelni batki pri vpenjanju prilagodijo obliki obdelovanca. Obdelovanci so s pritiskom igelnih batov reproduktibilno nameščeni in pritrjeni v držalo za oblikovane obdelovance.














Prednosti sistema za hitro menjavo norelem

S sistemom za hitro menjavo norelem lahko hitro zamenjate posamezne elemente in celo celotna ogrodja ter sistem prilagodite novim obdelovancem in postopkom. Na primer, vpenjalne elemente vseh kategorij je mogoče hitro in enostavno namestiti s pomočjo adapterja in jih pritrditi s pozitivnim prileganjem. Naprave je mogoče razstaviti neskončno velikokrat in jih popolnoma enako sestaviti ali ponovno sestaviti: S ponovljivostjo se prihranita čas in stroški, čas delovanja stroja pa se znatno podaljša - očitna prednost pred običajno enosmerno konstrukcijo pritrdilnih elementov.




Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...