Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

16.08.2023 01:08

Za varnostne aplikacije: Senzorji PROFIsafe

Novi enkoderji PROFIsafe na platformi industrijskega etherneta.
Industrijski ethernet postaja vse pomembnejši v avtomatizaciji in zlasti na področju funkcionalne varnosti. Podjetje Kübler je na podlagi lastne modularne in visoko zmogljive platforme za kodirnike industrijskega etherneta že implementiralo kodirnik PROFINET. Zdaj pa Kübler predstavlja svoj prvi varni kodirnik za industrijski ethernet: Sendix S58 PROFIsafe s certifikatom SIL3/PLe.

Kot naslednji korak v širitvi nove družine enkoderjev Kübler predstavlja nov enkoder Sendix S58 PROFIsafe s certifikatom SIL3. Kodirnik prenaša do 15 bitov varnih ali do 24 bitov ne-varnih podatkov ter popolnoma redundantne večobratne podatke 12 bitov varnih podatkov. Zaradi arhitekture platforme je to izvedeno v popolnoma enaki obliki kot kodirnik F58 PROFINET. Sendix S58 PROFIsafe je opremljen z najnovejšimi profili (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profil v2.6, PROFIdrive profil v4.2, ENCODER profil v4.2,).
Kodirnik ustreza kodirnemu razredu 4 in posreduje pridobljene merilne in diagnostične podatke prek standardnih varnostnih telegramov 36/37. Z vgrajenim spletnim strežnikom je novi Sendix S58 stoodstotno pripravljen na prihodnost. Pri podjetju Kübler je blagovna znamka Sendix vedno pomenila najvišjo raven robustnosti in zanesljivosti. Zaradi robustne nosilne konstrukcije v izvedbi Safety-LockTM in visoke stopnje zaščite do IP67 so novi kodirniki PROFIsafe primerni za skoraj vsako uporabo.

Koncept platforme na področju funkcionalne varnosti ponuja posebne prednosti
Večobratni kodirniki S58 so opremljeni z večobratnimi zobniki. Zaradi nove zasnove, brez klasičnega pokrova za fieldbus, so novi enkoderji prostorsko varčni in zato idealni tudi za najbolj ozke prostore za vgradnjo. posebne zahteve strank je mogoče tudi uresničiti; tako na strani strojne programske opreme kot na strani strojne opreme: od posebnih privzetih konfiguracij, dodatnih telegramov, dovoljenj (Ex 2/22), površinske zaščite za ekstremne zahteve, do dodatnih funkcij.
Za podjetje Kübler je "sposobnost preživetja v prihodnosti" posebna značilnost te nove platforme industrijskega etherneta. Nove različice vdelane programske opreme je mogoče namestiti neposredno s posodobitvijo. To je mogoče hitro in enostavno opraviti prek spletnega strežnika, vgrajenega v enkoder. To uporabnikom omogoča, da izpolnijo prihodnje zahteve v aplikaciji. To lastnost zaokrožuje tudi uporaba najnovejših/najnovejših protokolnih nizov, ki tako s seboj prinašajo bistveno več funkcij.

Uporaba

Splošno strojništvo, skladiščna logistika, gledališka industrija, žerjavi, pristaniški žerjavi, intralogistika - AGV, žerjavi z zlaganjem, transportna tehnika, dvižne/škarjaste mize, robotika, transport.

Več novic

Veselimo se srečanja z vami na

Sejmu Sindex v Bernu


Dvorana 3....

Sistemi z merilnimi kolesiSistemi za merjenje hitrosti, zaznavanje položaja in merjenje dolžine

Z zgodnjimi tehnološkimi razpravami je nastala rešitev z dodano vrednostjo, ki je primerna za prihodnost.
Primerni rotacijski kodirniki, kodirniki z žičnim delovanjem in LCD-zasloni na dotik za vašo aplikacijo.
Modularna platforma enkoderjev Sendix Plus spreminja izdelke iz kataloga v aplikacije