Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

12.07.2023 01:07

Z napravo GEDA 2 PK na svojem gradbišču lahko visoko ciljate

Tudi na gradbišču nove stavbe družbe GEDA gradbena dela podpira lastna oprema


Nemški proizvajalec gradbenih in industrijskih dvigal GEDA GmbH je tudi pri novi gradnji upravne stavbe
uporabil svojo opremo "Made in Germany". V Asbach-Bäumenheimu se za varen prevoz žerjavista na delovno mesto uporablja dvigalo GEDA 2 PK.

Nova upravna stavba družbe GEDA Žerjav GEDA 2 PK je že prepričal na neštetih mednarodnih gradbiščih, kot je gradbišče vetrne elektrarne na morju v Franciji. Tu je bilo nameščenih 16 žerjavnih dvigal GEDA 2 PK iz najemnega voznega parka partnerja Uperio, ki so žerjaviste varno in učinkovito pripeljala na delovno mesto.
Podjetje GEDA GmbH ni zastopano le na mednarodni ravni s svojimi gradbenimi in industrijskimi dvigali, temveč tudi v domačem mestu Asbach-Bäumenheim. Tu bo na 6.000 m2 pisarniških prostorov na voljo delovno mesto za približno 220 zaposlenih v podjetju in restavracija, odprta za javnost. V dokončani upravni stavbi bo trajno nameščeno dvigalo GEDA povezalo nadstropja in postalo osrednji element nove stavbe. Po aprilski slovesnosti ob zaključku gradnje lupine se dela nadaljujejo, stavba pa naj bi bila dokončana in predana v uporabo spomladi leta 2024.

GEDA 2 PK na visokih višinah
Na gradbišču se GEDA 2 PK uporablja za varen prihod žerjavista na delovno mesto. V nekaterih državah, kot so Nizozemska, Francija in deli Skandinavije, je že zdaj obvezno, da ima žerjavist pri vzpenjanju na višine nad 30 metrov na voljo pripomoček. Takšnim pravilom in predpisom bodo sledile tudi druge države. Sistem GEDA 2 PK je tu optimalna rešitev. Tako menijo tudi stranke, ki jih žerjav GEDA 2 PK že približno 25 let prepričuje s svojo prilagodljivostjo in varnostjo. Posebnost dvigala za upravljavca žerjava GEDA je njegova združljivost z vsemi blagovnimi znamkami žerjavov, kar predstavlja veliko prednost za podjetja, ki oddajajo žerjave v najem. Glede na potrebe stranke lahko žerjav GEDA 2 PK obvladuje različne višine do
150 metrov. Na gradbišču GEDA se upravljavec žerjava dvigne na višino približno 30 m, nato pa prepotuje zadnjih nekaj metrov do kabine upravljavca žerjava. Zaradi patentiranih sestavnih delov žerjava GEDA 2 PK, kot so patentirani deli lestve za hitro sprostitev in vgrajeni patentirani kabelski kanal, je posebno tudi dviganje upravljavca žerjava.
S hitrostjo 24 m/min dvigalo hitro doseže cilj in prihrani naporno plezanje. Z dvigalom GEDA 2 PK žerjavist ni le petkrat hitrejši in premaga razdaljo v najkrajšem času, temveč je zaščiteno tudi zdravje delavcev. Za višino 60 m, na primer, bi žerjavist brez dvigala potreboval približno 12,5 minute in bi bil fizično zelo obremenjen, medtem ko je z žerjavom GEDA 2 PK varno in brez težav na delovnem mestu. To povečuje učinkovitost na gradbišču. Ta prednost lahko prepreči tudi pomanjkanje kvalificiranih delavcev, saj lahko delavci zaradi preprostega prevoza z dvigalom svoje delo opravljajo dlje, starejši delavci pa lahko nadaljujejo z delom tudi v
svojem poklicu. Delodajalci, ki zagotavljajo takšno delovno opremo, so za kandidate veliko bolj privlačni in imajo prednost pred konkurenti. Tudi prenašanje orodja ali materiala za servisna dela z dvigalom za žerjaviste ni težava in močno zmanjša tveganje za poškodbe in padce.
Z dvigalom GEDA 2 PK ni zagotovljeno le zdravje, temveč tudi potrebna varnost. Ko ste na vrhu, se kletka dvigala z dimenzijami 1,1 x 0,6 m odpre in zloži se majhna klančina s stranskimi varovali, ki skupaj s talnimi varnostnimi vrati na žerjavu omogočajo varen prehod. Poleg tega varnostna zavora, odvisna od hitrosti, in električni varnostni elementi zagotavljajo varnost in ščitijo pred napakami pri upravljanju. V nujnih primerih lahko dvigalo za upravljavca žerjava postane tudi rešitelj, saj
z dvigalom GEDA 2 PK lahko prepeljete 2 osebi ali največ 200 kg in tako pošljete pomoč navzgor. Še posebej, če si žerjavist ne more pomagati ali se osvoboditi sam, je pomembna vsaka minuta. Žerjav GEDA 2 PK lahko ne le rešuje življenja, temveč je tudi enostavnejša in cenovno ugodnejša rezerva za nujne primere, saj v primeru reševanja s helikopterji delodajalcu nastanejo ogromni stroški.
Več izdelkov GEDA na gradbišču. Poleg vozila GEDA 2 PK se na gradbišču uporablja tudi transportna platforma GEDA 3700 Z/ZP nemškega proizvajalca kakovosti. Tako kot GEDA LIFT 250 COMFORT tudi ta transportna ploščad na gradbišče pripelje težke materiale. Enostaven prevoz obsežnih in težkih materialov močno olajša delo na gradbišču.

Več novic

Zelena prihodnost v Belgiji z vozilom GEDA 2500 Z/ZP


Bavarski proi...

Več naprav GEDA podpira obnovo mestne hiše v norveški prestolnici


V m...

GEDA SH1000 US v akciji v pristanišču New Orleansa
Dve napravi GEDA 3700 Z/ZP podpirata gradnjo nove nacionalne bolnišnice


za podjetje GEDA GmbH iz Asbach-Bäumenheima je na teku podjetij 2024 startalo 18 udele...

GEDA Multilift P22 Premium kot pomočnik v drugem največjem angleškem mestu