Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Visokotemperaturni čip upori do 300 °C

Podjetje SRT Resistor Technology GmbH lahko na podlagi dolgoletnih preizkušenih proizvodnih postopkov za upore s čipi zdaj ponudi upore s čipi, ki so primerni za uporabo pri visokih temperaturah do 300 °C. Ta nova možnost je posledica dejstva, da ti čipovi upori ne vsebujejo organskih snovi ter niklja in kositra v kontaktni strukturi. Namesto tega je zunanji kontakt teh uporov sestavljen iz visokokakovostne zlitine PtAg, ki je tako kot plast upora žgana pri približno 850 °C in sintrana na keramično podlago.

Pri obdelavi komponent za višje delovne temperature se pojavi težava, da je izbira spajk za temperaturno območje do 300 stopinj zelo omejena. Vendar ima stik teh čipovskih uporov poleg odpornosti proti visokim temperaturam tudi to lastnost, da se lahko zanesljivo stika s prevodnimi lepili. To pomeni, da prevodna lepila na osnovi epoksi- ali poliimida, ki so na voljo na trgu, zagotavljajo racionalen in zanesljiv način povezovanja.

Trenutno so upori SRT serij CHR, CHS in CHM na voljo v visokotemperaturnih različicah CHR-HT, CHS-HT in CHM-HT.

Splošni podatki, ki veljajo za vse te tipe v zvezi z visokotemperaturnimi aplikacijami, so povzeti v podatkovnem listu "High-Temperature-Chip-R.pdf". To in posamezne podatkovne liste teh tipov lahko prenesete z naše domače strani v razdelku Prenosi. V primerjavi z upori za uporabo v običajnem temperaturnem območju se pri izdelkih za visoke temperature pred končno meritvijo izvede ustrezno predhodno staranje, da se predvidijo morebitne spremembe odstopanja uporov.

Poleg možnosti uporabe pri povišanih temperaturah imajo te serije čipovskih uporov tudi lastnost, da so nemagnetni. Standardni čipovi upori vsebujejo v svojem kontaktnem sistemu nikljevo plast, ki ima feromagnetne lastnosti. Pri uporabi v visokih magnetnih poljih, kot so računalniški tomografi, ta magnetna lastnost ne povzroča le pojava mehanskih sil na komponentah, temveč tudi resne motnje elektronskega uporabnega signala. Ta lastnost je odprla novo področje uporabe za takšne upore s čipi.

Več novic

Družba SRT Resistor Technology GmbH je z optimizacijo postavitve in tehnike tiskanja uspela razši...