Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Inteligentni izdelki za večjo varnost

Blokirni vijaki in nove pozicijske puše s senzorjem stanja od podjetja norelem

podjetje norelem še naprej širi svojo obsežno ponudbo na področju izdelkov s senzorjem stanja in poleg zapornih vijakov zdaj ponuja tudi pozicijske puše s senzorjem stanja. S temi novimi, inteligentnimi izdelki je norelem pionir na trgu: integracija induktivnih senzorjev zmanjšuje izgube materiala in znatno povečuje zanesljivost procesov.

Proizvodni procesi naj bi postali bolj stabilni, natančni in zanesljivi. Izdelki s senzorsko podprtim spremljanjem stanja in položaja, kot so norelemovi zaporni vijaki in pozicijske puše s senzorji stanja, tu ponujajo jasno prednost.

Pri zapornih vijakih s senzorjem stanja senzor, vgrajen v ročaj, zaznava stanje vijaka. Senzor je s trižilnim PVC-kablom povezan s krmiljenjem stroja. Stanje (zaklenjeno ali izvlečeno) je mogoče natančno zaznati, s čimer je omogočeno krmiljenje procesa v odvisnosti od sprožitve. Dolžino, višino in položaj premikajočih se komponent je tako mogoče še natančneje prilagoditi. Blokirni zatiči podjetja norelem so na voljo iz jekla ali nerjavnega jekla.


Položajne puše s senzorjem stanja imajo na puši variabilno nastavljiv senzor. Na modele "za senzor stanja" lahko uporabnik namesti induktivni senzor s premerom 3 mm, ki je na voljo na trgu. Induktivni senzor zazna signal in ga posreduje krmiljenju stroja, ki na primer zažene proizvodni cikel šele, ko so vsi elementi za upravljanje ali odpiranje v pravilnem položaju. Elektronsko spremljanje stanja se med drugim uporablja v embalažni industriji, zlasti pri prilagajanju formata pakirnih strojev.


Poleg zapornih vijakov in pozicijskih puš ima podjetje norelem v svoji ponudbi tudi vzmetne potisne elemente s senzorjem stanja in senzorje stanja iz nerjavnega jekla z držalom za hitrovpenjalne objemke.




Več novic

podjetje norelem širi svojo ponudbo na modularne pritrdilne sisteme za merilno tehniko. Ti zagota...

norelem širi svojo ponudbo standardnih delov

norelemovi tečaji za aluminijaste profile

Tečaje najdemo povsod, kjer...

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila