Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Inteligentni izdelki za večjo varnost

Blokirni vijaki in nove pozicijske puše s senzorjem stanja od podjetja norelem

podjetje norelem še naprej širi svojo obsežno ponudbo na področju izdelkov s senzorjem stanja in poleg zapornih vijakov zdaj ponuja tudi pozicijske puše s senzorjem stanja. S temi novimi, inteligentnimi izdelki je norelem pionir na trgu: integracija induktivnih senzorjev zmanjšuje izgube materiala in znatno povečuje zanesljivost procesov.

Proizvodni procesi naj bi postali bolj stabilni, natančni in zanesljivi. Izdelki s senzorsko podprtim spremljanjem stanja in položaja, kot so norelemovi zaporni vijaki in pozicijske puše s senzorji stanja, tu ponujajo jasno prednost.

Pri zapornih vijakih s senzorjem stanja senzor, vgrajen v ročaj, zaznava stanje vijaka. Senzor je s trižilnim PVC-kablom povezan s krmiljenjem stroja. Stanje (zaklenjeno ali izvlečeno) je mogoče natančno zaznati, s čimer je omogočeno krmiljenje procesa v odvisnosti od sprožitve. Dolžino, višino in položaj premikajočih se komponent je tako mogoče še natančneje prilagoditi. Blokirni zatiči podjetja norelem so na voljo iz jekla ali nerjavnega jekla.


Položajne puše s senzorjem stanja imajo na puši variabilno nastavljiv senzor. Na modele "za senzor stanja" lahko uporabnik namesti induktivni senzor s premerom 3 mm, ki je na voljo na trgu. Induktivni senzor zazna signal in ga posreduje krmiljenju stroja, ki na primer zažene proizvodni cikel šele, ko so vsi elementi za upravljanje ali odpiranje v pravilnem položaju. Elektronsko spremljanje stanja se med drugim uporablja v embalažni industriji, zlasti pri prilagajanju formata pakirnih strojev.


Poleg zapornih vijakov in pozicijskih puš ima podjetje norelem v svoji ponudbi tudi vzmetne potisne elemente s senzorjem stanja in senzorje stanja iz nerjavnega jekla z držalom za hitrovpenjalne objemke.




Več novic

norelemovi tečaji za aluminijaste profile

Tečaje najdemo povsod, kjer...

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem