Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Inteligentni izdelki za večjo varnost

Blokirni vijaki in nove pozicijske puše s senzorjem stanja od podjetja norelem

podjetje norelem še naprej širi svojo obsežno ponudbo na področju izdelkov s senzorjem stanja in poleg zapornih vijakov zdaj ponuja tudi pozicijske puše s senzorjem stanja. S temi novimi, inteligentnimi izdelki je norelem pionir na trgu: integracija induktivnih senzorjev zmanjšuje izgube materiala in znatno povečuje zanesljivost procesov.

Proizvodni procesi naj bi postali bolj stabilni, natančni in zanesljivi. Izdelki s senzorsko podprtim spremljanjem stanja in položaja, kot so norelemovi zaporni vijaki in pozicijske puše s senzorji stanja, tu ponujajo jasno prednost.

Pri zapornih vijakih s senzorjem stanja senzor, vgrajen v ročaj, zaznava stanje vijaka. Senzor je s trižilnim PVC-kablom povezan s krmiljenjem stroja. Stanje (zaklenjeno ali izvlečeno) je mogoče natančno zaznati, s čimer je omogočeno krmiljenje procesa v odvisnosti od sprožitve. Dolžino, višino in položaj premikajočih se komponent je tako mogoče še natančneje prilagoditi. Blokirni zatiči podjetja norelem so na voljo iz jekla ali nerjavnega jekla.


Položajne puše s senzorjem stanja imajo na puši variabilno nastavljiv senzor. Na modele "za senzor stanja" lahko uporabnik namesti induktivni senzor s premerom 3 mm, ki je na voljo na trgu. Induktivni senzor zazna signal in ga posreduje krmiljenju stroja, ki na primer zažene proizvodni cikel šele, ko so vsi elementi za upravljanje ali odpiranje v pravilnem položaju. Elektronsko spremljanje stanja se med drugim uporablja v embalažni industriji, zlasti pri prilagajanju formata pakirnih strojev.


Poleg zapornih vijakov in pozicijskih puš ima podjetje norelem v svoji ponudbi tudi vzmetne potisne elemente s senzorjem stanja in senzorje stanja iz nerjavnega jekla z držalom za hitrovpenjalne objemke.
Več novic

Od preprostih pogonov do kompleksnih pogonov za pozicioniranje
Mehanski vpenjalni sistem norelem v nekaj sekundah pritrdi standardne dele
Učinkovita avtomatizacija procesov s pnevmatskimi vpenjalnimi elementi

22.08.2022 01:05

norelem na AMB 2022
Na mednarodnem sejmu za obdelavo kovin AMB, ki poteka od 13. do 17. septembra v Stuttgartu, je podjetje norelem predstavilo svojo ponudbo vpenjalne tehnologije. Ta je bila bistveno razširjena: od 5-osnih vpenjal do sistemov za večkratno vpenjanje in modulov za ročno vpenjanje - stranke bodo našle številne nove komponente, ki ponujajo jasno dodano vrednost v številnih aplikacijah
Doslej je imel norelem v svoji ponudbi vpenjalne obroče iz jekla, aluminija in nerjavnega jekla A2. Zdaj so vsestranske komponente na voljo tudi v še bolj robustni različici, izdelani iz nerjavnega jekla A4. Zaradi dobre odpornosti na kisline in korozijo se lahko ti vpenjalni obroči uporabljajo tudi v kemični in živilski industriji ali v aplikacijah, kjer prihaja do stika s slano vodo
Zanesljivi pomočniki za nemoten vklop in prestavljanje