Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

28.04.2023 01:04

Slovesnost ob zaključku - GEDA ima ponovno razlog za praznovanje

Srednje veliko podjetje praznuje zaključek gradnje nove upravne stavbe na svojem sedežu v Asbach-Bäumenheimu.

14. junija 2022 je Johann Sailer položil temeljni kamen za novo upravno stavbo. 18. aprila 2023 - le deset mesecev pozneje - je bila slovesnost ob izkopu stavbe.

Na slavnostni prireditvi so nad prihodnjo upravno stavbo družbe GEDA dvignili krono.
Johann Sailer je dogodek začel vidno ganjen z nekaj besedami, ki so občasno nasmejale tudi goste. "Pomemben korak v prihodnost je narejen in veselim se, da bom podjetje na najboljši možni način popeljal v naslednjo generacijo." Izrecno se je zahvalil okrajni upravi, občini in občinskemu svetu za odlično sodelovanje in stalno "odprto uho". Za svoje delo se je zahvalil tudi arhitektki Bettini Kandler. Obrtniki bodo še dobro leto zaposleni s tem, da bodo zasnovo arhitektke iz Donauwörtha uresničili.

Vrhunec prireditve: Govor ob zaključku projekta
Tradicionalni govor ob zaključku projekta je imel gospod Michael Bürle, ki je gradbeni inženir. Tradicionalno se pije vino, nato pa se kozarec vrže na tla, saj je znano, da razbito steklo prinaša srečo. Sledil je kratek, a primeren govor častnih gostov, gospoda Stefana Rößleja (okrožni upravitelj, Donau-Ries) in gospoda Martina Paninke (župan, Asbach-Bäumenheim).
Zadnji zagon Po končanem izkopu kleti je kljub visoki ravni podtalnice v Asbach-Bäumenheimu koncept z napredovanjem gradnje postajal vsak dan bolj jasen.

Stavba bo v obliki križa, da bo vidna z vseh strani. Vsak prostor bo tako z vseh strani preplavljen z dnevno svetlobo, kar bo ustvarilo optimalno delovno vzdušje. Različno število nadstropij daje stavbi dinamičen videz, pretežno steklena fasada pa zapira 6.000 kvadratnih metrov pisarniških prostorov. V središču stavbe bo - kako bi lahko bilo drugače za proizvajalca industrijskih in gradbenih dvigal - originalno dvigalo GEDA.

Še ena zanimivost bo javna restavracija, ki je namenoma daleč od "klasične" menze. V njej bodo na voljo regionalne in visokokakovostne jedi, ki jih ne bodo uživali le zaposleni v podjetju GEDA. V novi stavbi bo našlo prostor približno 220 zaposlenih, prihodnje modele delovnih mest pa bo mogoče prilagodljivo izvajati. To je v današnjem hitro spreminjajočem se delovnem svetu nujno potrebno. Upravna stavba bo v regiji v vseh pogledih prelomna.
Nova stavba bo prejela nagrado DGNB z zlatim statusom, ki se podeljuje za posebej trajnostno gradnjo. Ta se med drugim meri na podlagi življenjskega cikla. Poleg tega bo ogrevanje in hlajenje zagotavljala toplotna črpalka, za proizvodnjo električne energije pa že deluje fotovoltaični sistem, nameščen na strehah obstoječih hal. Izjemno sodoben prezračevalni sistem zagotavlja optimalno notranjo klimo med delovnim dnem.
Župan Martin Paninka je zelo vesel za podjetje in ponosen na ta impresivni projekt. Drugi častni gost, okrožni upravitelj Stefan Rößle, je podjetju čestital in se mu zahvalil za to obsežno naložbo v Asbach-Bäumenheimu: "Ni samoumevno, da podjetja dandanes kljub naraščajočim stroškom energije in plač še naprej vlagajo v Nemčiji. Za podjetje, kot je GEDA s podružnicami po vsem svetu, bi bilo enostavno investirati v drugi državi."
. Skratka, verjetno lahko rečemo, da je bil za podjetje GEDA ravno pravi korak, da je to stavbo zgradilo zdaj. Pozitivno je, da prebivalci Asbach-Bäumenheima in vsi zaposleni podpirajo ta projekt. Podjetje je optimalno pozicionirano za prihodnost
in vidi se, koliko "srca in duše" stoji za njim

Več novic

Več naprav družbe GEDA pomaga dokončati ekskluzivna stanovanja v novem gradbenem kompleksu v Pragi.

15.03.2024 01:05

ČAS ZA NOVO POGLAVJE
Začelo se je novo poglavje v GEDA Central

04.03.2024 01:05

ČAS ZA NOVO POGLAVJE
GEDA odpira novo poglavje 29. februarja 2024 OHRANITE DATUM - 29.02.2024. Na ta dan bomo z ekskluzivnim spletnim dogodkom odprli novo poglavje v družbi GEDA.
23 naprav GEDA v uporabi pri obsežnih obnovitvenih delih v bolnišnici v Pragi v Motolu

07.12.2023 01:05

Ključ do uspešne obnove
Prevozne ploščadi GEDA prispevajo k uspešni prenovi zgodovinske zagrebške katedrale.
Grad Frederiksborg na Danskem je obsežno prenovljen z dvigali GEDA