Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Merjenje Mellenbach

AC/DC prvotno ne pomeni znane hardrock skupine, temveč v svetu najbolj razširjeno obliko pretvorbe električne energije iz izmeničnega toka v enosmerni tok. Ko je elektrika na začetku 20. stoletja začela svoj zmagoslavni pohod, je potekala tako imenovana električna vojna med omrežji enosmernega in izmeničnega toka ter njunima protagonistoma Edisonom in Westinghousom. Na koncu so prevladala omrežja izmeničnega toka in s tem napajalniki AC/DC, ki že več kot 100 let veljajo za prevladujočo obliko napajanja. Izjemni prednosti izmeničnega toka sta enostavna spremenljivost ravni napetosti in preprosta preklopljivost. S transformatorji je mogoče ustvarjati visoke napetosti ter tako prenašati in distribuirati velike količine energije na dolge razdalje. Lokalno se lahko transformatorji uporabijo za manj nevarne nižje napetosti za napajanje razsvetljave in motorjev.

Z vse večjim pojavom elektronskih vezij, ki za svoje delovanje potrebujejo enosmerno napetost, se je pojavila potreba po pretvorbi izmenične napetosti nazaj v enosmerno. Naprave, ki prikazujejo to električno funkcijo, se imenujejo različno, odvisno od uporabe in lokacije - napajalnik, usmernik, napajalnik in pretvornik AC/DC so le nekatera od teh imen. Področja uporabe so široka: Moduli AC/DC se ne uporabljajo le v industriji, temveč so prisotni tudi v vseh računalnikih in televizorjih ter razsvetljavi LED. Pri MTM Power® boste našli široko paleto različnih izdelkov za optimalno napajanje z AC/DC v industriji - od nizkonapetostnih modulov do vtičnih napajalnikov.
Optimalno napajanje z AC/DC napajalniki MTM Power®
Na celotnem področju uporabe elektronskega napajanja sta v ospredju zanesljivost in vzdržljivost. Uporaba naprav, ki so odvisne od napajalne enote AC/DC, mora biti zagotovljena 24 ur na dan. Zato so za naše module AC/DC značilne sodobne topologije vezij, ki izpolnjujejo vse ustrezne varnostne norme in standarde EMC. V naši ponudbi boste med drugim našli napajalne enote za decentralizirano napajanje najrazličnejših industrijskih aplikacij. Uporabljena tehnologija BPC - tako imenovano hlajenje osnovne plošče - omogoča odvajanje toplotnih izgub posebej prek osnovne plošče. S tem se podaljša pričakovana življenjska doba enot. Ti robustni napajalniki AC/DC, ki ne potrebujejo vzdrževanja, so še posebej primerni za uporabo v občutljivih elektronskih podsistemih.

Več novic

Zahvaljujoč posebni edinstveni tehnologiji vakuumskega ohišja so napajalni moduli MTM Power popol...

Iščete rešitev za napajanje za neposredno uporabo "na stroju"?

Pretvorniki DC/DC serije PCMDS550-FT so prilagojeni zahtevam tehnologije viličarjev. Najvišja kak...