Katalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - senzor energije pomaga varčevati z energijo

ECap podjetja TELE Haase je senzor moči s komunikacijsko podporo za natančno merjenje analognih vrednosti za digitalno obdelavo podatkov. Izmerjene podatke prenaša prek Modbusa v PLC ali prek modula IoT v oblak in ga je mogoče uporabljati univerzalno s prilagodljivo funkcionalnostjo. Senzor moči, ki ga je mogoče naknadno namestiti brez večjega napora, zbira vse pomembne digitalne podatke za optimizacijo strojev in sistemov ter strankam pomaga varčevati z energijo, kar je dobro tako za stroje kot za proračun.

Merjenje in optimizacija porabe energije
TELE eCap pomaga strankam pametno porabljati energijo in zmanjšati operativne stroške. Natančno merjenje analognih električnih vrednosti, ki se odčitavajo iz stroja z napravo eCap, uporabniku zagotavlja zanesljivo zbirko podatkov, ki jo je mogoče digitalno obdelati, pripraviti za analizo in vizualizirati. ECap je vsestransko uporaben in zagotavlja prave informacije za različna področja uporabe. Zaradi hitrega prenosa podatkov eCap omogoča takojšen odziv na spremenjene okoliščine. Tako pridobljeni digitalni podatki ne le ščitijo opremo pred poškodbami ali okvarami, temveč tudi pomagajo optimizirati učinkovitost in delovanje.

Sistem eCap je idealen za:
  • Upravljanje energije
  • Povečanje energetske učinkovitosti
  • Izravnava obremenitve
  • Spremljanje procesov in obratov
  • Prediktivno vzdrževanje
  • Podatki kot odločilni dejavnik

ECap meri napetost in tok z zelo visoko ločljivostjo ter izračunava številne druge vrednosti, kot so moč, faktor moči, energija ali frekvenca. Komunikacija poteka prek protokola Modbus RTU. Če so merilni podatki iz strojev in sistemov digitalizirani, lahko mejne vrednosti in funkcije sistema nastavite prek oblaka ali PLC prek programske opreme. Poleg tega je mogoče podatke zapisati in jih uporabiti za podatkovno rudarjenje. To uporabniku omogoča, da izvaja analize, sprejema v prihodnost usmerjene odločitve in tako optimizira delovanje svoje aplikacije.

Napravo eCap je

mogoče kombinirati s PLC-ji, prehodi IoT ali podobnimi sistemi, odvisno od uporabe.

eCap navdušuje z visoko tehnično zmogljivostjo:
Odlična ločljivost vzorčenja: 24 bitov
Zelo visoka občutljivost: 1/100.000 FMR
Visoka frekvenca vzorčenja: 9.800 vzorcev/s
Zelo visoka natančnost: do 0,01 %
Digitalni vhod za lokalno integracijo dodatnih nadzornih funkcij.
Digitalni izhod za lokalno aktiviranje nadzorovane naprave, npr. pogona ali zaščitnega releja.


Priročna namestitev in personalizacija
eCap ima kompaktno širino za namestitev 45 mm/1,8 palca in ga je mogoče z izvijačem enostavno parametrirati na sprednji strani naprave v breznapetostnem stanju. Funkcije po meri stranke je mogoče preprosto izvajati, zagotavljajo pa natančno digitalno sliko analognih vrednosti in trendov. Posodobitve strojne programske opreme se izvajajo prek protokola Modbus RTU.

Z modulom PLC ali IoT
Primer uporabe za TELE eCap je kombinacija s PLC. Pri tem se analogne električne vrednosti odčitajo iz stroja, pretvorijo v digitalne vrednosti in po kablu (Modbus RTU) prenesejo v Modbus master. Ta različica stranki omogoča dostop do digitalnih podatkov neposredno na kraju samem in takojšnje odzivanje na delovanje stroja.

Če je eCap kombiniran z modulom IoT, se lahko podatki, zbrani iz strojev, prek internetne povezave prenesejo v oblak. Tako lahko uporabniki z različnimi napravami (osebni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon itd.) dostopajo do digitalnih merilnih podatkov kjer koli na svetu. V praksi se lahko eCap vključi v nove in obstoječe sisteme (naknadno opremljanje).