Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

21.06.2022 01:06

Dunkermotoren izboljša celotno serijo ščetkanih motorjev na enosmerni tok

Serija ščetkanih motorjev na enosmerni tok GR podjetja Dunkermotoren se je v desetletjih na trgu izkazala kot izjemno robustna in zanesljiva. Zato je ta serija zelo priljubljena in je merilo za druge dobavitelje. Z najnovejšo revizijo je Dunkermotoren izboljšal toplotno upravljanje in odpornost proti koroziji, kar še dodatno krepi njen vodilni položaj.

Zaradi boljšega odvajanja toplote so prej pocinkani, srebrni motorji GR zamenjani s črno prevlečenim ohišjem (KTL). To omogoča do 10 % večji trajni navor in s tem večjo izhodno moč. Zaradi izboljšanega toplotnega upravljanja je povečanje moči doseženo, ne da bi se spremenil potek karakteristične krivulje motorjev. Spremembo je mogoče uvesti v obstoječe aplikacije brez prilagajanja.

S prejšnjo pocinkano cinkovo prevleko GR 80 ni bilo mogoče izpolniti korozijskih in higienskih zahtev železniške in živilske industrije. Že nekaj časa se kot posebna rešitev za takšne aplikacije uporabljajo ohišja s premazom KTL (katodni potopni premaz s črno barvo). Ta je z odličnimi rezultati prestala 192-urni preskus v slani megli v skladu s standardom DIN EN ISO 9227.

Da bi bila ta tehnika zdaj na voljo vsem strankam, je ta vrsta premaza prenesena v standardne izdelke. S tem ukrepom je linija izdelkov GR še naprej optimalno opremljena za prihodnost.

Več novic

Ob začetku sezone sejmov MAE objavlja svoj novi glavni katalog za leto 2022/23. Posebni poudarki so novi izdelki BB 42, BL 89 ter koračni motorji z vgrajeno elektroniko

Po modelih BG 66, BGE5510 in BG 95 je zdaj BG 75 na voljo tudi v različici dPro. Z neprekinjeno i...

Nenehni razvoj digitalizacije ponuja avtomatizacijski tehnologiji številne nove možnosti in pristope za izvajanje rešitev za avtomatizacijo. Ključne besede so decentralizacija, modularnost in prilagodljivost. Dunkermotoren, blagovna znamka podjetja AMETEK Advanced Motion Solutions, je pionir in vodilni svetovni proizvajalec integriranih pametnih motorjev BLDC, ki je inovativno dejaven na tem trgu, svojim strankam pa s končno izdajo sistema nexofox MotionCode ponuja popolno okolje za uresničitev novih pristopov k avtomatizaciji.
Letos bo sps Italia ponovno potekal kot predstavitveni sejem. Od 24. do 26. maja 2022 bodo dobavitelji komponent in sistemov predstavili najnovejše inovacije na področju tehnologije električne avtomatizacije. Kot razstavljavca se bosta predstavila tudi podjetje Dunkermotoren in njegova sestrska družba v skupini MAE, ki bosta predstavila svoje vrhunske izdelke v hali 5 na stojnici L005
Podjetje MAE, znano kot dolgoletni proizvajalec puhal in motorjev na področju industrijskega in zasebnega čiščenja, letos prvič razstavlja skupaj s sestrskim podjetjem Dunkermotoren na sejmu Interclean v Amsterdamu. Obe podjetji bosta skupaj predstavili svoje nove izdelke v hali 5 na stojnici 505.
Z izmeničnim motorjem BL 89 SI MAE predstavlja visokohitrostni motor, ki zaradi vgrajene elektronike ponuja številne funkcije. Ta na eni strani omogoča izjemno širok razpon hitrosti od 3000 do 20.000 vrtljajev na minuto, na drugi strani pa omogoča preprost nadzor nad zagonskim tokom, trajnim tokom in hitrostjo