Katalog

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Potenciometri iz prevodne plastike še vedno na dobri poti

Čeprav se povpraševanje po brezkontaktnih procesih na področju linearne in rotacijske merilne tehnologije povečuje, so senzorji na osnovi potenciometrov zaradi svojih uporabnih lastnosti in ugodnega razmerja med stroški in koristmi še vedno neprekosljivi in bodo verjetno takšni ostali:

V zadnjih letih je družba Novotechnik samo za avtomobilsko industrijo izdelala več kot 100 milijonov potenciometrov iz prevodne plastike. Tudi v prihodnosti bodo ti učinkoviti senzorji verjetno ne le ostali nenadomestljivi, temveč se bodo v isti industriji in na podobnih področjih vedno bolj uporabljali. Konec koncev bi doseganje primerljivih merilnih hitrosti, vrednosti linearnosti, ločljivosti, vrednosti histereze in temperaturnih območij sicer zahtevalo bistveno višje stroške in prizadevanja. Poleg tega so izhodni signali potenciometrov na voljo v realnem času, brez napak pri oblikovanju in jih je enostavno obdelati. Hkrati so ti robustni senzorji odporni na udarce in vibracije, potrebujejo le izjemno majhno količino energije ter so odporni na elektromagnetne motnje in magnetna polja. Pri visokokakovostnih izvedbah je pričakovana življenjska doba več kot 100 milijonov gibov povsem običajna.

Linearni pozicioner ima nihajni čelni torni ležaj in ločeni brisalec za delovanje brez zdrsa. Zaradi visoke pričakovane življenjske dobe in preproste namestitve z univerzalno nameščenimi napenjalnimi sponkami je linearni pozicioner popolnoma primeren za neposredno in natančno merjenje poti v tehnologijah krmiljenja in merjenja. Serija LWH je na voljo z dolžino merilne naprave od 75 do 900 mm. Z ločljivostjo 0,01 mm so ti merilni sistemi tudi zelo natančni. Na področju industrijskih senzorjev se je serija LWH, ki jo je Novotechnik v zadnjih 10 letih prodal v več kot 1 milijon primerkov z vsemi vrstami merilnih dolžin, zagotovo izkazala. Na primer, ti linearni senzorji se po vsem svetu množično uporabljajo v strojih za tlačno litje, v strojništvu in avtomatizacijski tehnologiji.

Več novic

Od 24.04.2024 - 26.04.2024

v mestu Shenyang na Kitajskem

Veselimo se srečanja z v...

Na poti s službo za odstranjevanje eksplozivnih ubojnih sredstev

25.10.2022 00:00

75 let družbe Novotechnik

Senzorji za linearno in rotacijsko merjenje

Kjer koli je treba položaje...

Novotechnik prejel nagrado za dobavitelja družbe BRP-Rotax
Rotacijski senzorji za mobilne stroje