Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

15.10.2021 01:10

IO-Link - Odpiranje vrat za industrijo 4.0

Primerni rotacijski kodirniki, kodirniki z žičnim delovanjem in LCD-zasloni na dotik za vašo aplikacijo.

IO-Link se vse bolj uveljavlja na trgu - in ta trend se povečuje. Danes se IO-Link uporablja v obdelovalnih strojih, proizvodnih linijah, intralogistiki in pakirnih strojih. IO-Link pomeni preprostost, zmanjšanje stroškov in vstopno točko za izvajanje prihodnjih konceptov Industry 4.0. Izdelki IO-Link podjetja Kübler odpirajo nove možnosti za vašo aplikacijo. Dovolite nam, da vaše obstoječe ali nove stroje/obrate prilagodimo prihodnosti. Naši strokovnjaki za IO-Link vam bodo z veseljem svetovali.

Vaše prednosti z izdelki IO-Link podjetja Kübler

Prihranek časa in stroškov
Izdelki IO-Link so opazni že med namestitvijo/uvajanjem v obratovanje. Zaradi neobčutljivega prenosa komunikacije IO-Link se pri tem uporabljajo preprosti in neekranirani kabli. Küblerjevi izdelki so povezani s standardiziranimi industrijskimi priključki M8 ali M12. Pri pametnih senzorjih podatki o parametrih prihajajo neposredno iz krmilnika in jih zato ni treba ročno parametrirati. Rezultat je stroj, ki je hitreje pripravljen za obratovanje.
Učinkovita proizvodnja zahvaljujoč profilu pametnega senzorja
. Uporabniki lahko med tekočim obratovanjem prožno in hitro optimizirajo svoje stroje ali celotno proizvodnjo glede na svoje potrebe/zahteve. To je mogoče s profilom Smart Sensor Profile iz sistema IO-Link. Zahvaljujoč vnaprej določenim razredom profilov in ustreznim shranjenim funkcijskim blokom je mogoče hitro in enostavno izvesti zamenjavo senzorja ali prehod na drugo tehnologijo senzorja istega razreda profila ali druge prilagoditve izmerjenih vrednosti.

Lahko se uporablja neodvisno
Z uporabo IO-Link se odločite za standardiziran in od vodila neodvisen vmesnik, ki omogoča neposredno komunikacijo od krmilnika do najnižje ravni avtomatizacije kot povezavo točka-točka. IO-Link masterje je tako mogoče uporabiti za povezovanje širokega nabora naprav IO-Link v omrežje v skoraj vseh sistemih Fieldbus in krmiljenje.
Daljinska diagnostika in spremljanje stanja
Zaradi procesnih podatkov naprave IO-Link, ki so posredovani v obliki navadnega besedila, lahko servisni tehniki dobijo poglobljen vpogled v procese in aplikacije. Posledično se lahko začnejo popravila s predvidevanjem in vzpostavijo novi koncepti vzdrževanja. To pozitivno vpliva tudi na vzdrževanje na daljavo, saj ga je mogoče lažje organizirati prek komunikacije IO-Link.

Industrija 4.0 / pripravljenost na IIoT
Omrežno povezani in inteligentni izdelki so predpogoj za industrijo 4.0. Küblerjevi izdelki IO-Link Lahko rečejo: "Kdo sem? Kje sem? Kako se počutim?". Senosreni morajo poleg klasične naloge merjenja in prenosa izmerjenih vrednosti s seboj prinesti tudi druge funkcionalnosti za povezovanje izdelkov v omrežje in zbiranje ali prenos dodatnih informacij. S funkcijo IO-Link so v celoti podprte "Industry 4.0 / IIoT ready features" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability), ki jih je opredelil Kübler.

Učinkovita proizvodnja zaradi pametnega profila senzorja
Uporabniki lahko svoje stroje ali celotno proizvodnjo med tekočim delovanjem prilagodljivo in hitro optimizirajo svojim potrebam/zahtevam. To je mogoče s profilom Smart Sensor Profile iz omrežja IO-Link. Zaradi vnaprej določenih razredov profilov in ustreznih shranjenih funkcijskih blokov je mogoče hitro in enostavno izvesti zamenjavo senzorja ali prehod na drugo tehnologijo senzorja istega razreda profila ali druge prilagoditve izmerjenih vrednosti.

Diagnostika na daljavo in spremljanje stanja
Zaradi procesnih podatkov naprave IO-Link, ki se posredujejo v obliki preprostega besedila, lahko servisni tehniki dobijo poglobljen vpogled v procese in aplikacije. Posledično je mogoče predvideti začetek popravil in vzpostaviti nove koncepte vzdrževanja. To pozitivno vpliva tudi na vzdrževanje na daljavo, saj ga je mogoče lažje organizirati prek komunikacije IO-Link.

Več novic

Veselimo se srečanja z vami na

Sejmu Sindex v Bernu


Dvorana 3....

Novi enkoderji PROFIsafe na platformi industrijskega etherneta.
Industrijski ethernet postaj...

Sistemi z merilnimi kolesiSistemi za merjenje hitrosti, zaznavanje položaja in merjenje dolžine

Z zgodnjimi tehnološkimi razpravami je nastala rešitev z dodano vrednostjo, ki je primerna za prihodnost.
Modularna platforma enkoderjev Sendix Plus spreminja izdelke iz kataloga v aplikacije