Katalog

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

07.10.2021 05:10

Podjetje Gmöhling GmbH letos praznuje 80. obletnico

Podjetje Gmöhling GmbH letos praznuje 80. obletnico delovanja. Walter Gmöhling pri ponosnih 98 letih še vedno ne zamudi priložnosti, da bi prišel na sedež podjetja v Fürth-Stadelnu in prispeval svoje ideje. "Da bi bila delovna mesta zagotovljena tudi v prihodnosti, sem v fundacijo prispeval celotno premoženje!"

Podjetje je v svoji zgodovini doživljalo številne vzpone in padce. Tudi zdaj, med pandemijo, ni lahko. "Korona nas je prizadela leta 2020, nato pa je zajela ves svet. Veliko naših strank in tudi posameznih dobaviteljev se nahaja v tujini, to seveda ne gre mimo nas brez sledu." je povedal Frank Reiser, direktor podjetja Gmöhling. "Kljub temu smo preteklo leto preživeli dokaj dobro - tudi po zaslugi cvetoče internetne trgovine in naših velikih strank v tej panogi. Tudi v zdravstvenem sektorju, v bolnišnicah, so naši izdelki trenutno potrebni. Letos lahko celo ponovno vlagamo v novo opremo in stroje ter v vzdrževanje zdaj 69 let stare stavbe in ponovno sprejmemo tri nove vajence."

Podjetje Gmöhling je bilo leta 1941 ustanovljeno kot livarna aluminija v Alzaciji. Po vojni in angleškem ujetništvu je mladi Walter Gmöhling od svojega pokojnega očeta prevzel 95-odstotno uničeno podjetje in leta 1948 obnovil proizvodnjo v Nürnbergu. Tu je iz preostalega aluminija sprva izdeloval vise, lonce za kuhanje in stroje za vlivanje sveč (za Izrael) ter razvil lahek zložljiv aluminijast transportni zaboj za uporabo v ameriških letalih DC-3 za berlinski zračni transport. Slednje je bilo dejansko rojstvo podjetja, kakršno obstaja danes. Pozneje se je podjetje uveljavilo predvsem na področju intralogistike tekstilne industrije ter kot prednostni dobavitelj nemških in drugih evropskih poštnih podjetij.

Danes standardna ponudba izdelkov zajema zelo širok spekter, od zabojev do omar, transportnih vozičkov in vozičkov z vzmetnim dnom ter številnih posameznih posebnih rešitev iz aluminija. Oskrbovana industrija je tako raznolika kot izdelki sami. Delež izvoza je več kot 50-odstoten, saj so izdelki "Made in Germany" prepričali nešteto kupcev v Franciji, Veliki Britaniji ali Švici, pa tudi na primer na Kitajskem.

Ena stvar se kot rdeča nit vleče skozi zgodovino podjetja: Inovacije, nadaljnji razvoj in prilagajanje trgu. "Pravkar smo registrirali patent za voziček za prevzem naročil z neskončno nastavljivo vzmetno silo za spletno trgovino !" pravi Oliver T. Schmitz, vodja prodaje v podjetju Gmöhling. Le tako je podjetje lahko preživelo 80, včasih težkih let. Danes pri podjetju Gmöhling in naročajo izdelke za svojo logistiko predvsem stranke iz internetne trgovine. Sodobni trgovci v e-trgovini iščejo rešitve, kot so individualno zasnovani regalni ali vzmetni talni vozički za komisioniranje naročil. To pomeni za obdelavo spletnih naročil v njihovih skladiščih ali obdelavo vračil. "In podjetje Gmöhling z 80-letnimi izkušnjami na področju razvoja, oblikovanja in proizvodnje izdelkov iz lahkih kovin jim to lahko zagotovi."

Poleg tega so zaposleni prepoznali duh časa in razvili povsem novo linijo izdelkov - "Gmöhling Green Line". Na spletni strani www.g-green.de lahko vsakdo za svoj dom naroči izdelke Gmöhling iz do 75 % recikliranega aluminija. Naj gre za cvetlične kadi na kolesih, dvignjeno gredico na kolesih ali slike rastlin za steno. "Sam sem strasten ljubiteljski vrtnar ", pravi Oliver T. Schmitz, "zato sem začel malo eksperimentirati naokoli !" Ko ga poslušate, lahko ugotovite, koliko srca in duše je bilo vloženega v nove izdelke. "vsi izdelki so trajnostni, visokokakovostni, trpežni in stabilni v primerjavi s plastiko ali lesom."

Več novic

26.02.2024 01:05

GMÖHLING na Logimatu 2024
GMÖHLING: Odkrijte naše najnovejše izdelke in rešitve, izmenjajte ideje z našo ekipo in izvedite več o najnovejših trendih v industriji - veselimo se, da vas bomo videli!

Z veseljem vas obveščamo, da smo od 1. marca 2024 znižali cene izbranih izdelkov, kot so...

Že desetletja rešujemo vaše logistične in transportne zahteve.

Z Gmöhlingovimi re...

Da bi se izognili hrupu med vstavljanjem, je v naš koš vstavljena pena, ki absorbira zvok.

08.11.2022 02:00

"Nad zaprašeno luno izziv

"Over The Dusty Moon Challenge" - sponzorirali smo ekipo MoonAixperts
Z zabojniki Gmöhl...