Katalog

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - močno vpenjanje za varno proizvodnjo

Zmogljivi vpenjalni sistemi RotoClamp podjetja HEMA so idealni za rotacijsko pozicijsko vpenjanje v osi, mize in vrtljive glave strojev. Ker vpenjalni sistem deluje po načelu varovanja pred izpadom, osi vpenja hitro in z veliko silo tudi v primeru izpada električne energije.

Varni in natančni proizvodni procesi s pnevmatskimi vpenjalnimi sistemi HEMA
Številni stroji in sistemi v industrijski proizvodnji imajo osi in vretena, ki jih je treba varno vpenjati v različnih delovnih položajih. Za te aplikacije HEMA ponuja RotoClamp: rotacijski vpenjalni sistem, ki se lahko uporablja tudi kot varna naprava. Za sistem RotoClamp so značilne velike vpenjalne sile pri razmeroma nizkih delovnih tlakih. To omogoča pnevmatski princip delovanja vpenjalnega sistema, ki temelji na vzmetnem akumulatorju. Z odzračevanjem notranje komore z vzmetno membrano in odzračevanjem zunanje komore z vzmetno membrano se membrana razbremeni. Zaradi tega se vpenjalni element elastično deformira na območju vpenjalne površine in pritiska na gred, ki jo je treba pritrditi. Po potrebi lahko silo vpenjanja dodatno povečate z dovajanjem dodatnega stisnjenega zraka v komoro z zunanjo vzmetno membrano z uporabo funkcije booster.

V primeru izpada tlaka se os takoj vpne (različica fail-safe). Reakcijski čas je zaradi pnevmatike še posebej kratek. Izjemno kratke čase vpenjanja je mogoče doseči s hitrim sprostitvenim ventilom in hitrim sprožilcem, ki sta nameščena neposredno na vpenjalni mehanizem. RotoClamp je na voljo v različici z notranjim in zunanjim vpenjanjem ter je združljiv z vsemi velikostmi gredi, ki se običajno uporabljajo v industriji.
BACK

Več novic

Naša vrtljiva okna odpirajo pogled