Katalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

09.08.2021 01:08

Skupina EnviroWater zagotavlja inovativne sisteme za čiščenje odpadne vode z možnostjo ponovne uporabe vode v proizvodnji.

Podjetje Meyer Burger je v Thalheimu v mestu Bitterfeld-Wolfen odprlo novo tovarno za proizvodnjo visoko zmogljivih sončnih celic. Proizvodni proces za visokokakovostne sončne celice zahteva prečiščeno vodo najvišje kakovosti in učinkovito čiščenje odpadne vode s trajnostnim konceptom recikliranja vode.

Skupina EnviroWater Group je z EnviroChemie kot generalnim izvajalcem za novo tovarno sončnih celic dobavila prilagojene rešitve naprav za čiščenje izjemno čiste vode (EnviroFALK) in trajnostno čiščenje odpadne vode iz proizvodnje (EnviroChemie). Obe podjetji sta del skupine EnviroWater Group, mreže strokovnjakov za vodo.

Polovica odpadne vode se očisti tako, da se lahko ponovno uporabi v procesu. To je pomemben prispevek k ohranjanju vodnih virov in zmanjševanju vodnega odtisa. Preostala odpadna voda se kemično in fizikalno obdela z uporabo tehnologije Envochem v večstopenjskem postopku, tako da jo je mogoče enostavno odvajati in ne onesnažuje okolja.

"Naša nova trajnostna proizvodnja sončnih celic ima sodobno tehnologijo čiščenja vode in, kar je zelo pomembno, obrat za recikliranje vode. To nam prihrani vire. To ne bi bilo mogoče brez impresivnega dela podjetij EnviroChemie in EnviroFALK," je povedal André Rolle, vodja proizvodnega inženiringa pri podjetju Meyer Burger.

O skupini EnviroWater

Skupina EnviroWater je mreža podjetij s strokovnjaki za reševanje najrazličnejših zahtev na področju trajnostnega čiščenja industrijske vode. V skupino EnviroWater Group so vključena podjetja EnviroChemie, EnviroFALK, EnviroDTS, EnviroProcess, EnviroFALK PharmaWaterSystems, IWM Industrial Water Management, AEW Wassertechnologie, AFS Solutions, Innowac in up2e!

Več novic

Družba EnviroChemie prejme naročilo večjega nemškega proizvajalca naprav za dobavo čistilne vode za delovanje elektrolizerja PEM* za proizvodnjo zelenega vodika.