Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik bo zagotovil nacionalni merilni standard za koncentracijo plina CO2

Avstrijski zvezni urad za meroslovje in geodezijo (BEV) je pooblastil kalibracijski laboratorij podjetja E+E Elektronik, specializiranega za senzorje, da zagotovi nacionalni merilni standard (etalon) za koncentracijo plina CO2. S tem so strokovnjaki za kalibracijo iz Engerwitzdorfa postali najvišji meroslovni organ v državi za naslednjo fizikalno veličino po vlagi, točki rosišča in hitrosti zraka. Družba E+E Elektronik je kot imenovani inštitut BEV pooblaščena za izvajanje posebnih kalibracij na ravni nacionalnega meroslovnega inštituta za te fizikalne veličine.

Nacionalni meroslovni inštituti (NMI) - v Avstriji je to BEV - ali imenovani inštituti so na vrhu meroslovne hierarhije v državi. Z zagotavljanjem zavezujočih nacionalnih merilnih etalonov (etalonov) zagotavljajo povezavo med zakonsko meroslovjem in mednarodno priznanim sistemom enot SI ter tako zagotavljajo globalno primerljive etalone.

Kalibracijskemu laboratoriju E+E je bila ta pomembna naloga zaupana za vlažnost in točko rosišča od leta 2004, za hitrost gibanja zraka pa od leta 2011. Aprila 2021 je bila podeljena tudi določitev za koncentracijo plina CO2.

Imenovani inštitut BEV / E+E Elektronik

Kot imenovani inštitut je E+E Elektronik zavezan k vzdrževanju in nadaljnjemu razvoju nacionalnih etalonov v skladu s trenutnim stanjem in zahtevami meroslovja. Pogoj za to je poleg potrebnega meroslovnega strokovnega znanja in opreme tudi strog sistem vodenja kakovosti v skladu s standardom EN ISO/IEC 17025. Poleg tega je družba E+E Elektronik podvržena rednim nadzornim presojam, ki jih izvajajo BEV in mednarodni strokovnjaki za kalibracijo.

Za zagotavljanje enakovrednosti in mednarodnega priznavanja nacionalnih etalonov družba E+E Elektronik sodeluje pri ključnih primerjavah CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) ali EURAMET (European Association of National Metrology Institutes). Poleg tega je družba E+E Elektronik zastopana v mednarodnih odborih na področju meroslovja za ustrezne fizikalne količine.

Kalibracijske in merilne zmogljivosti (podatki CMC) imenovanega inštituta so navedene v podatkovni zbirki BIPM za ključne primerjave (KCDB) pod imenom BEV/E+E Elektronik. V skladu z dogovorom CIPM o vzajemnem priznavanju (MRA) ima družba E+E Elektronik pravico, da na svojih certifikatih o kalibraciji BEV/E+E prikaže logotip CIPM-MRA. Kalibracijski certifikati inštitutov, ki imajo ta logotip, uživajo najvišjo stopnjo priznanja in so zaradi sledljivosti do nacionalnega meroslovnega inštituta posebej zanimivi za akreditirane kalibracijske organe.

"Dejstvo, da smo zdaj tudi imenovani inštitut BEV za koncentracijo plina CO2, ki sledi vlažnosti, točki rosišča in hitrosti zraka, nas veseli. To še dodatno dokazuje veliko strokovno znanje našega kalibracijskega laboratorija, od katerega imajo naše stranke koristi že vrsto let," pravi Dietmar Pachinger, vodja kalibracijskega laboratorija E+E.

Akreditirani kalibracijski laboratorij

Poleg posebnih kalibracij kot imenovani inštitut E+E Elektronik ponuja tudi akreditirane kalibracije merilnih naprav za fizikalne količine vlažnost, rosišče, CO2, hitrost zraka, pretok zraka, temperaturo in tlak. V ta namen je družba E+E Elektronik akreditirana kot kalibracijski laboratorij v skladu s standardom EN ISO/IEC 17025 pod identifikacijsko številko 0608 pri avstrijskem nacionalnem akreditacijskem organu/zveznem ministrstvu za digitalne in gospodarske zadeve. Odločilna značilnost akreditiranih kalibracij - v nasprotju s tako imenovanimi ISO ali internimi kalibracijami - je sledljivost rezultatov meritev nacionalnemu standardu in s tem njihova mednarodna primerljivost.

Podrobne informacije o storitvah, ki jih ponuja kalibracijski laboratorij E+E, najdete na www.eplusecal.com

Več novic

Avstrijski strokovnjak za senzorje E+E Elektronik je s trojico modelov CDS201, HTS201 in TES201 p...

Z novim senzorjem HTS801 podjetje E+E Elektronik predstavlja svoj najzmogljivejši senzor vlage in...

Digitalni senzorski modul za stroškovno učinkovito merjenje vlage in temperature

Senzo...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stojnica F31 - F32

<...

Avstrijski proizvajalec senzorjev E+E Elektronik širi svojo ponudbo digitalnih senzorskih element...

Novi kalkulator vlage podjetja E+E Elektronik izračuna vse pomembne parametre, povezane z vlago, in tudi tlačno točko rosišča.