Katalog

E+E Elektronik GmbH

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

18.05.2021 01:05

Senzor vlage in temperature z zamenljivim senzorskim modulom

Senzor vlage in temperature EE212 podjetja E+E Elektronik je primeren za zahtevne merilne naloge v klimatski tehnologiji, kmetijstvu in farmacevtski industriji. Zaradi modularne zasnove sonde je mogoče senzorski modul po potrebi preprosto zamenjati neposredno na kraju samem. Premaz senzorja E+E, široka izbira filtrskih pokrovčkov in robustno ohišje IP65 / NEMA 4 zagotavljajo natančne in zanesljive meritve tudi v zahtevnih delovnih pogojih.

Visokokakovostni zamenljivi senzorski modul

V senzorsko glavo modela EE212 je vgrajen senzorski modul z najnovejšo generacijo zelo natančnih senzorskih elementov E+E za zaznavanje vlage in temperature. Lastniški premaz senzorja E+E in zatesnjene spajkalne ploščice izboljšajo merilno zmogljivost in podaljšajo življenjsko dobo senzorskih elementov v težkih razmerah. Elektronika znotraj modula je zaprta in tako najbolje zaščitena pred kondenzacijo. Za senzorsko sondo je na voljo široka izbira različnih filtrirnih pokrovčkov.

Ena glavnih prednosti modula EE212 za uporabo v močno onesnaženem in agresivnem okolju je modularna zasnova sonde. Omogoča enostavno zamenjavo zaznavalnega modula z le nekaj koraki in povsem brez orodja. To pomeni, da so izpadi in stroški servisiranja čim manjši.

Vsestranska uporaba, enostavna konfiguracija

EE212 je mogoče prilagoditi merilni nalogi, kar omogoča vsestransko uporabo. Poleg natančnega merjenja vlažnosti in temperature senzor izračuna različne parametre, povezane z vlažnostjo, kot so temperatura rosišča, absolutna vlažnost in razmerje mešanja. Izmerjene vrednosti so na voljo na dveh nastavljivih analognih izhodih. Na izbirnem grafičnem zaslonu se lahko prikažejo še tri druge fizikalne količine. Z brezplačno konfiguracijsko programsko opremo EE-PCS je mogoče prilagoditi dodelitve merjenih veličin, skaliranje izhodov in prikaz.

Zanamestitev prijazno ohišje

Na voljo sta stenska in kanalska različica merilnika EE212. Preizkušeno ohišje za HVAC omogoča montažo senzorja z zaprtim pokrovom. To pomeni, da je elektronika zaščitena pred onesnaženjem na gradbišču. Vijaki ohišja z bajonetnim zapiranjem omogočajo hitro odpiranje in zapiranje pokrova za dokončanje električne namestitve. Za uporabo na ameriškem trgu ima ohišje izrez za ½-palčni kanal.

Več novic

Avstrijski zvezni urad za meroslovje in geodezijo (BEV) je pooblastil kalibracijski laboratorij podjetja E+E Elektronik, specializiranega za senzorje, da zagotovi nacionalni merilni standard (etalon) za koncentracijo plina CO2. S tem so strokovnjaki za kalibracijo iz Engerwitzdorfa postali najvišji meroslovni organ v državi za naslednjo fizikalno veličino po vlagi, točki rosišča in hitrosti zraka. Družba E+E Elektronik je kot imenovani inštitut BEV pooblaščena za izvajanje posebnih kalibracij na ravni nacionalnega meroslovnega inštituta za te fizikalne veličine.