Katalog

Aurion Anlagentechnik GmbH

Aurion Anlagentechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Aurion Anlagentechnik GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

27.09.2024 16:05

RIE (reaktivno ionsko jedkanje)

Odgovori na oglas

RIE - reaktivno ionsko jedkanje

 

Načelo + področja uporabe

Postopek RIE (Reactive Ion Etching) je postopek suhega jedkanja, ki se večinoma uporablja v proizvodnji elektronike in mikroelektronike za hitro čiščenje ali aktivacijo površin, za pepeljenje fotorezista ali strukturiranje vezij na polprevodniških rezinah.

V ta namen se običajno uporablja tako imenovani reaktor z ravnimi ploščami, kot je shematično prikazano na sliki 1. Če na elektrode pri negativnem tlaku v območju od 10-2 do 10-1 mbar priključimo visokofrekvenčno izmenično napetost, se vžge nizkotlačna plinska razelektritev (plazma). Zaradi različne gibljivosti nabitih delcev plina v plazmi (težki ioni, lahki elektroni) se na manjši elektrodi ustvari negativni potencial, tako imenovani potencial samoprehodnosti. Ta znaša od nekaj 10 do nekaj 100 voltov.

Pri uporabi ustreznih procesnih plinov se na substratih (rezine, plošče tiskanega vezja itd.), ki ležijo na manjši elektrodi, pojavita dva učinka:

  1. Kemično odstranjevanje površine substrata ali obstoječih nečistoč z reakcijo z reaktivnimi delci iz plazme (plazemsko jedkanje)
  2. Fizično odstranjevanje z neposrednim prenosom navora ionov, pospešenih v električnem polju, na površino (jedkanje z razprševanjem)

Postopek RIE združuje prednosti obeh učinkov - visoko selektivnost, visoko hitrost jedkanja in anizotropno odstranjevanje.

 

Sistemi

Podjetje AURION je na podlagi visoke ravni znanja in bogatih izkušenj na področju visokofrekvenčnih plazemskih procesov razvilo vrsto sistemov RIE, ki jih odlikujeta predvsem prilagodljivost in zelo dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ponudba vključuje več velikosti sistemov za različne podlage, prepustnosti in hitrosti odstranjevanja. Zaradi velike zmogljivosti polnjenja (do 25 rezin z Ø 150 mm ali 20 rezin z Ø 200 mm) ob majhnem prostoru (največ 1,5 m² v čistem prostoru) je mogoče pri nekaterih procesih doseči zmogljivost več kot 100 000 rezin na leto, čeprav ni dragega sistema za samodejno ravnanje. Ta vidik ni zelo zanimiv le za podjetja z majhnim naložbenim proračunom.


Odgovori na oglas

Kategorija
Ponudbe

Država
Nemčija