Katalog

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

Kitajska Rapid Injection Molding Company

Odgovori na oglas

Hitro brizganje, znano tudi kot hitro oblikovanje orodij ali hitro prototipiranje, je proizvodni postopek, ki se uporablja za hitro izdelavo majhnih količin plastičnih delov. Gre za različico tradicionalnega brizganja, ki je široko uporabljena proizvodna tehnika za izdelavo velikih količin plastičnih delov.



Glavna prednost hitrega brizganja je sposobnost pospeševanja proizvodnega cikla za dele majhnih količin. Vključuje uporabo kalupov iz aluminija ali mehkega jekla namesto trajnejših in dražjih jeklenih kalupov, ki se uporabljajo pri tradicionalnem brizganju. Te kalupe je mogoče izdelati veliko hitreje in po nižji ceni, zato je hitro brizganje realna možnost za izdelavo prototipov in majhnih serij.



Postopek običajno vključuje naslednje korake:

Oblikovanje in izdelava prototipa: Zasnova dela se ustvari s programsko opremo za računalniško podprto načrtovanje (CAD). Pred začetkom proizvodnje se lahko s tehnikami, kot je 3D-tiskanje, ustvari prototip dela, da se preveri zasnova.



Proizvodnja kalupa: Kalup se izdela iz aluminija ali mehkega jekla, ki se lahko strojno obdela ali 3D-tiska. Ta korak je običajno hitrejši in stroškovno učinkovitejši v primerjavi z izdelavo jeklenih kalupov, ki se uporabljajo pri tradicionalnem brizganju.



Brizganje: Kalup se namesti v stroj za brizganje, v votlino kalupa pa se pod visokim pritiskom vbrizga staljen plastični material. Material se hitro strdi in prevzame obliko kalupa.



Odstranjevanje in dodelava delov: Ko se plastika strdi, se kalup odpre in del se odstrani. Morebitni odvečni material ali nepopolnosti se obrežejo ali zgladijo, da se doseže želeni končni videz.



Storitve hitrega brizganja imajo v primerjavi s tradicionalnimi metodami brizganja več prednosti.


Odgovori na oglas

Kategorija
Ponudbe

Regija
china