Katalog

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

19.05.2023 00:00

Kako lahko ugotovim, koliko tekočega dušika je v Dewarjevi steklenici?

Odgovori na oglas

Kadar za shranjevanje vzorcev uporabljamo Dewarove steklenice, tekoči dušik ves čas izhlapeva v dušikov plin, zato se bo tekoči dušik v Dewarovi steklenici počasi zmanjševal, dokler ne izgine, vendar bo z zmanjševanjem tekočega dušika v steklenici temperatura vplivala tudi na vzorce, potopljene v tekoči dušik, zato moramo zagotoviti, da je količina tekočega dušika zadostna.

Količino tekočega dušika v steklenici lahko najprej določimo tako, da stehtamo prazno steklenico, ko dobimo Dewarjevo steklenico, nato pa jo ponovno stehtamo, ko jo napolnimo s tekočim dušikom, in odštejemo skupno težo tekočega dušika. Nato steklenico stehtajte vsakih 3-5 dni, da ugotovite, koliko tekočega dušika je ostalo, vendar je ta metoda dolgotrajna in se običajno ne uporablja. Druga metoda je, da vzamemo trdno leseno palico, na njej označimo tehtnico in jo vstavimo v Dewarovo steklenico, položaj zmrzali po odstranitvi pa je višina tekočega dušika v steklenici. Drugi način je TianChijev alarm, ki se običajno uporablja v laboratorijih. Sonda je nameščena nad vzorcem v prenosnem vedru ali košari, alarm pa se aktivira, ko tekoči dušik pade do položaja sonde, kar je priročno in natančno za ugotavljanje višine tekočega dušika. Vendar je zaradi cene alarma običajno lažje in hitreje uporabiti drugo metodo, vendar je treba sprejeti zaščitne ukrepe za preprečevanje omrzlin.

TianChi KGSQ posode za tekoči dušik pri proizvodnji strogo izvajajo specifikacijo kakovosti "biološke posode za tekoči dušik GB/T 5458-2012", vsi izdelki pa so opravili preskus delovanja Inštituta za nadzor in kontrolo kakovosti izdelkov. Prejeli smo certifikat kakovosti ISO9001 in EU CE. Zagotavljamo visoko kakovost izdelkov in odlične poprodajne storitve, zato vas prosimo, da nas kontaktirate.


Odgovori na oglas

Kategorija
Ponudbe

Država
Kitajska

Regija
Henan

Lokacija
Zhengzhou