Katalog

Ekološke Schisandra jagode

24.06.2022 00:00

Ekološke Schisandra jagode

Odgovori na oglas

Latinsko ime:

(100% naravno, brez dodanih konzervansov)

Vlaga: <18%

Nečistoče: <1%

Pepel: <3%

Prah: 60-80mesh

Shranjevanje: Hranite v hladnem in suhem prostoru

Uporaba: Farmacevtska industrija, kozmetika, prehransko dopolnilo

organske jagode šišandra je priljubljeno tradicionalno kitajsko zelišče.

Kitajci schisandro tradicionalno uporabljajo kot tonik za hranjenje celotnega telesa, ki ima vseh pet okusov in podpira vseh pet "elementov". Za kitajski način razmišljanja to pomeni, da podpira splošno zdravje in delovanje številnih ključnih bioloških sistemov. Za zahodni način razmišljanja to pogosto pomeni, da zelišče ali rastlina pomaga, da smo bolj odporni na stres.

Fructus Schisandrae: Prva beseda "Wu" pomeni "pet". Druga beseda "Wei" pomeni "okus", tretja beseda "Zi" pa se nanaša na "seme".

Kot pove že ime zelišča, je Fructus Schisandrae seme s petimi okusi, ki so kisli, grenki, sladki, ostri in slani.

"Fructus Schisandrae ima tople lastnosti. Vsebuje vseh pet okusov." Kožica sadeža je sladka, mesnato tkivo je kislo, jedro semena pa je grenko in ostro. Vsi ti deli imajo slane okuse. Prevladujoča okusa tega zelišča pa sta kisel in slan okus.

Fructus organic schisandra jagode se v kitajski medicini uporablja za strjevanje pljuč in hranjenje ledvic. Pomaga proizvajati telesno tekočino, zaustaviti znojenje, utrditi esenco in lajšati drisko. Prav tako lahko umiri srce in pomiri um.

Razlika med južno in severno Schisandra chinensis

Na Kitajskem obstajata dve vrsti: južna Schisandra chinensis in severna Schisandra chinensis.

Južna šišandra kitajska izvira iz provinc Shaanxi in Hubei. Jilin, Heilongjiang in provinca Liaoning so glavni izvorni kraj severne Schisandra chinensis.


Odgovori na oglas

Kategorija
Ponudbe

Država
Kitajska