Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Mednarodni izziv za zamrzovalnik 2023: Optimizirajte svoje postopke skladiščenja pri -80 °C

Globalno segrevanje je izziv za človeštvo - Sharm el-Sheikh nas je na to ponovno spomnil. Poleg abstraktnih globalnih vprašanj ZN pa lahko pomagajo tudi majhni osebni koraki. Razprave o trajnosti se nanašajo predvsem na porabo energije. Laboratorijska oprema ni izjema. Celo okolju najbolj prijazni in energetsko učinkoviti zamrzovalniki z zelo nizkimi temperaturami še vedno potrebujejo precejšnjo količino energije, da lahko več let 24 ur na dan, 7 dni na teden vzdržujejo izjemno nizke temperature -80 °C.

Neprofitna organizacija My Green Lab in Mednarodni inštitut za trajnostne laboratorije (I2SL) sta ponovno združila moči, da bi nagradila najboljše koncepte za izboljšanje hladilnic z vidika trajnosti:

Uporabniki, vključno z vami, lahko pridobijo točke z ukrepanjem na področju dobrih praks upravljanja, prilagajanja temperature in drugih področjih ter z izmenjavo informacij o najboljših praksah. Nagrade bodo podeljene tistim, ki so največ prispevali k varčevanju z energijo in izboljšanju skladiščenja vzorcev. Poleg optimizacije lastne hladilne opreme se vsi učimo biti bolj ozaveščeni glede porabe energije v laboratoriju.

Od leta 2017 je bilo v okviru izziva z izboljšanjem hladilnega skladiščenja po vsem svetu prihranjenih več kot 24 milijonov KWh električne energije.

Zaradi naše odgovornosti do okolja družba Eppendorf s ponosom podpira Mednarodni zamrzovalniški izziv 2023 že šesto leto zapored, ki se začne leta 2018.

Več novic

Z napravo Mastercycler® X40 vaše vsakodnevne laboratorijske rutine ne bodo le zanesljive in u...

Takara Bio Inc (Takara Bio) in Eppendorf SE, dve vodilni podjetji na področju znanosti o življenju, z veseljem napovedujeta sodelovanje v okviru strateškega sporazuma o skupnem trženju.
promocije 01. september 2023 - 31. december 2023
Pri Eppendorfu se zavedamo ključne vloge, ki jo ima potrošni material iz plastike v laboratoriju. Hkrati se zavedamo, da je usklajevanje zahtev sodobne znanosti s skrbjo za okolje ključni izziv pri upravljanju laboratorija za znanosti o življenju. Zato sledimo načelu "zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj" vedno in povsod, kjer je to mogoče, in se vedno bolj zanašamo na uporabo surovin na biološki osnovi.

Podjetje Eppendorf SE s sedežem v Hamburgu, ki se ukvarja z znanostmi o življenju, letos že 28. p...

Enokanalne pipete Eppendorf Xplorer® in Xplorer plus so bile certificirane z oznako ACT®...