Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.11.2022 09:11

Dunkermotoren in Siemens skupaj razvijata nov prototip sejma

Dunkermotoren, blagovna znamka podjetja AMETEK, je že vrsto let Siemensov produktni partner za sisteme SIMATIC MICRO-DRIVE. V zadnjem času Dunkermotoren tesneje sodeluje s Siemensom pri nadaljnjem razvoju PROFINET-a, od proizvajalca neodvisne tehnologije vmesnika industrijskega etherneta. Zato je bilo smiselno združiti moči in s skupnim prototipnim modelom na sejmu predstaviti naš skupni razvoj

Model prikazuje sinhrono delovanje štirih osi, ki premikajo simbolizirano merilno konico s konstantno razdaljo po rotacijsko in linearno gibljivem plastičnem profilu. To je mogoče z dvema motorjema BG 66 dPro PN za merilno konico in dvema motorjema BG 75 dPro PN za premikajoči se plastični profil. Motorja dPro PN imata integrirane certificirane vmesnike PROFINET in podpirata pogonski profil PROFIdrive v razredih uporabe 1 in 4. Tako lahko prek portala TIA Portal nemoteno uporabljate širok nabor naprav.

Druga posebnost razstavnega modela je kombinacija fizičnega modela z virtualno sliko. S pomočjo simulacijske programske opreme SIMIT in NX MCD je bilo mogoče model izdelati 100-odstotno na daljavo iz domače pisarne, začenši z začetno idejno zasnovo ter nadaljujoč s programiranjem in virtualnim zagonom. Zahvaljujoč digitalni testni fazi je bilo mogoče brez težav zgraditi fizični model in programirati krmilnik. Virtualno sliko je mogoče upravljati na ločenem računalniku kot identično simulacijo resničnega modela, s čimer se ponovijo učinki na resničnem modelu. Kar zadeva krmilnik, ni razlik med digitalnim in resničnim modelom.

Model je doživel premiero na sejmu LogiMAT 2022 in je bil glavna atrakcija stojnice podjetja Dunkermotoren. Prepričajte se o trdnem partnerstvu med podjetjema Dunkermotoren in Siemens.

Več novic

Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...

Nov visokoresolucijski kodirnik podjetja Dunkermotoren za najvišje zahteve glede natančnosti
od 16. do 18. aprila 2024 na sejmišču Messe Frankfurt na stojnici A171.
S prenovo programskega okolja MotionCode podjetja nexofox je programiranje pametnih motorjev zdaj še enostavnejše, decentralizirane arhitekture avtomatizacije pa niso več omejene.

Pogosto uporaben in vsestranski - brezkrtačni motor BG 75 podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke...