Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.10.2022 00:10

KIPP v AMB

Tehnologija vpenjanja za obdelavo kovin

Na mednarodnem sejmu za obdelavo kovin AMB, ki je potekal od 13. do 17. septembra v Stuttgartu, je podjetje HEINRICH KIPP WERK predstavilo svoje izdelke in rešitve na področju tehnologije vpenjanja - vključno z inovativnim 5-osnim vpenjanjem KIPPflexX v širini 90 mm in 125 mm ter novim sistemom večkratnega vpenjanja v sistemski širini 50. 125 mm in nov sistem za večkratno vpenjanje s širino sistema 50.

Petosno vpenjalno sponko KIPPflexX je mogoče uporabiti tako za vpenjanje praznih izdelkov kot tudi za vpenjanje z vlečenjem (2IN1). Poleg te prilagodljivosti ima KIPPflexX številne prednosti, med drugim izjemno veliko vpenjalno silo in togost, dobro ponovljivost in veliko širino vpenjanja. Zaradi velike prilagodljivosti in številnih prednosti ni presenetljivo, da je ciljna skupina za serijo KIPPflexX zelo raznolika: rešitev je zanimiva za vsa podjetja, ki uporabljajo rezkalni stroj - ne le v kovinskopredelovalni industriji, temveč tudi pri izdelavi orodij in kalupov ali pri izdelavi posebnih strojev.

Še en vrhunec na sejmu AMB je KIPP-ov sistem za večkratno vpenjanje sistemske širine 50. Novi sistem omogoča zanesljivo vpenjanje različnih obdelovancev. Primeren je za vse velikosti serij in omogoča zelo velike sile vpenjanja. Natančno nazobčanje sistema zagotavlja natančno ponovljivost. Nenazadnje je preklop z enojnega na večkratno vpenjanje hiter in enostaven.

Program tehnologije vpenjanja KIPP je razdeljen na štiri področja: Tehnologija vpenjanja obdelovancev zajema raznoliko paleto komponent za univerzalno vpenjanje obdelovancev. Prilagodljivo je mogoče kombinirati vpenjalne elemente, elemente za pozicioniranje in vpenjalne pripomočke za obdelovalne stroje.
Modularna vpenjalna tehnologija vključuje osnovne elemente za pritrditev obdelovancev prek vnaprej izdelanih vpenjalnih površin, mrežnih lukenj ali T-žlebov. Standardizirane plošče, stolpi in koti povečujejo prilagodljivost in zmanjšujejo število pritrdilnih elementov v proizvodnji na minimum.

Tehnologija breztočkovnega vpenjanja vključuje sisteme za hitro, natančno vpenjanje in referenciranje. Za večstransko obdelavo je na voljo 5-osni sistem vpenjanja modulov. Drug sistem za hitro menjavo je sistem za mehansko/pnevmatsko pozicioniranje in vpenjanje


Več novic

Splošna ocena: Zelo dobro!
Varnost se ujema z oblikovanjem
Da je v njej samo tisto, kar bi moralo biti
Enostavno in varno vodenje velikih uteži
Osnove in vpogledi v obliki #kippresso
Ko je higiena v ospredju