Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.01.2022 00:01

KIPP predstavlja zaklepne vijake za uporabo na higiensko zahtevnih področjih uporabe

HEINRICH KIPP WERK je razvil zaklepni zatič, ki izpolnjuje višje higienske zahteve. Njegova konstrukcija v skladu s smernicami za higiensko oblikovanje preprečuje, da bi se nanj prilepili delci umazanije, in poenostavlja postopke čiščenja. Zaradi tega je zaklepni zatič idealen za načrtovanje strojev in sistemov, ki se uporabljajo v panogah, kot so živilska, farmacevtska in medicinska tehnologija.

Zaklepni zatiči omogočajo hitro prilagajanje premikajočih se strojnih komponent. Običajno se zatič izvleče iz nasprotnega dela s pomočjo vlečnega gumba ali obroča, da se strojni deli varno premaknejo in zaklenejo v želeni položaj. Podjetje KIPP zdaj predstavlja konstrukcijski element na področju higienskega oblikovanja za področja uporabe, pri katerih ima čistljivost pomembno vlogo. Novi zaporni vijak, izdelan iz visokokakovostnega nerjavnega jekla 1.4404, ima stožčast ovratnik, tako da je mogoče vijačno mesto higiensko zapreti s pripadajočimi tesnilnimi podložkami in podložkami. Površina konstrukcijskega elementa z globinsko hrapavostjo Ra < 0,8 µm preprečuje prijemanje delcev umazanije. Poleg tega je zaporni vijak primeren za postopke čiščenja CIP/SIP.

Novi zaporni vijak v higienski izvedbi iz materialov, ki so skladni z zahtevami FDA, je odporen na polarne in nepolarne medije ter aromatične snovi. Na voljo je v izvedbi z zapornim utorom ali brez njega ter s kaljenim ali nekaljenim zapornim zatičem. Blokirni zatič je na voljo s premerom zatiča 6 in 8 mm ter z vijačnim navojem velikosti M10 in M12 z navadnim in drobnim navojem. Tesnjenje gredi je po želji na voljo iz 70 EPDM 291 (črne barve) ali 75 Fluoroprene® XP 41 (modre barve). Ustrezno higiensko tesnilo in podložka USIT® K1491 iz enakih osnovnih materialov sta vključena v obseg dobave in ju je po potrebi mogoče dobiti tudi kot dodatno opremo.

Več novic

Praktično in ergonomsko