Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

Industrijski amortizerji ACE: Prilagojeni za avtomatizacijo

Učinkovit način za hitro in zanesljivo razpršitev destruktivnih energij v avtomatiziranih procesih je uporaba majhnih in industrijskih amortizerjev. Zaradi linearnih karakterističnih krivulj so hidravlične komponente boljše od drugih rešitev blaženja, ko gre za hitro, varno in natančno upočasnjevanje premikajočih se mas. Ključ do uspeha posebej zmogljivih blažilnih elementov v industrijski uporabi je v znanju inženirjev, ki izdelujejo blažilnike, simulacijskih tehnikah in desetletjih nadaljnjega razvoja na področju tesnilne in fluidne tehnologije.

Avtomatizacija je v zadnjem času hitro napredovala zaradi novega razvoja na področju elektronskega zajemanja in obdelave signalov ter prenosa podatkov. Zaradi zmogljivejše pogonske tehnologije lahko podjetja razširijo stopnjo avtomatizacije za majhne serije ter prototipno in enkratno proizvodnjo. Številna podjetja na primer uporabljajo avtomatizirane postopke, med katerimi nekateri vključujejo zelo hitre premike z zelo velikimi vztrajnostnimi silami. Toda čemu je najboljša pogonska in senzorska tehnologija, če je kinetična energija gibajočih se mas prevelika, da bi jo električne komponente ali pnevmatika takoj upočasnile? In kaj, če sisteme in stroje med polnim gibanjem ohromijo izpadi električne energije ali hekerski napadi? Za te in druge primere konstruktorji uporabljajo hidravlične komponente, kot so industrijski amortizerji. Ti so na primer vgrajeni v vrtljive mize in z natančnim upočasnjevanjem pri vsakem ciklu omogočajo visoko stopnjo proizvodnje. Na vrtljivih rokah in portalnih sistemih zanesljivo zavirajo linearne premike in podpirajo hiter transport časovno kritičnih komponent z ene delovne postaje na drugo. Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH je pred skoraj 60 leti v bližini Detroita v ZDA izdelalo prve nastavljive industrijske amortizerje za avtomobilske proizvajalce. Danes je podjetje s sedežem v Langenfeldu v Nemčiji del skupine STABILUS Group in poleg amortizerjev ponuja tudi komponente, kot so industrijske plinske vzmeti, rotacijske zavore, vpenjalne elemente in številne druge rešitve, vključno s tistimi za odpravljanje vibracij. Majhni in industrijski amortizerji ostajajo osrednje poslovno področje. Tudi zato, ker so razvojni inženirji v ZDA in Evropi nenehno širili edinstveno znanje in izkušnje.

Serija MAGNUM:

V zadnjih 20 letih se je serija MAGNUM nenehno razvijala.Zasnovana je za visoke zahteve in prilagodljivost ter jo sestavlja šest družin nastavljivih in samonastavljivih industrijskih amortizerjev srednje velikosti s skupno 17 različnimi osnovnimi tipi. Vsaka družina izdelkov pokriva različne zahteve. Na voljo so na primer posebni industrijski amortizerji s posebno visoko absorpcijo energije, kompaktno zasnovo in brezstopenjsko nastavitvijo ter modeli za izjemno visoka in nizka temperaturna območja.

Na zalogi so na voljo tudi različice iz nerjavečega jekla za posebne higienske predpise živilske industrije ali medicinske tehnologije. Tem komponentam, ki med uporabniki veljajo za referenčni razred amortizerjev, je skupno to, da upočasnjujejo gladko in konstantno v celotnem hodu. To zagotavlja največjo zaščito celotne konstrukcije ter omogoča hitrejše premikanje strojev in sistemov. Dodatna prednost mehkega upočasnjevanja hidravličnih blažilnikov je bistveno tišje delovanje.

Ključ do teh prednosti je edinstvena tehnologija blaženja, med katerimi je prva tlačna puša. Ta zagotavlja, da udarna masa spravi v gibanje olje, ki se uporablja v njem, in na koncu pretvori kinetično energijo v toplotno pri skoraj konstantnem hidravličnem tlaku. Trg zahteva, da se to dosega z vedno večjo hitrostjo, saj naj bi konstrukcije postajale vse učinkovitejše in hitrejše. Da bi to omogočili v standardni družini izdelkov od MC33 do MC64 z ustreznimi velikostmi navojev od M33x1,5 do M64x2, so inženirji podjetja ACE med drugim spremenili dušilne odprtine tako, da uporabljeno olje v najkrajšem možnem času pride za bat in v kompenzacijski rezervoar. Poleg takšnih optimizacij povratnega toka olja in izvrtin ima skrajšanje hoda odločilno vlogo tudi pri povečanju števila ciklov. Spremembe na primer podjetju iz Langenfelda omogočajo, da še dodatno poveča že tako dobre vrednosti glede absorpcije energije na hod za posamezne modele s 170 Nm na 6.780 Nm in udarne hitrosti z 0,02 na 5 m/s na sekundo. Konkretno so bile izvedene aplikacije po meri strank s hitrostjo udarca 30 m/s in absorpcijo energije, ki se je povečala za do 250 odstotkov. Zahvaljujoč ACE-jevemu znanju in posebni visokokakovostni zasnovi strojnih elementov je mogoče ta povečanja doseči ne le z amortizerji MAGNUM, temveč tudi z majhnimi amortizerji in varnostnimi amortizerji podjetja ACE. Takšni skoki v zmogljivosti se nato v vsakem primeru izvedejo po meri stranke in v tesnem sodelovanju z ustreznimi partnerji za uporabo.

Modularni sistem, ki vključuje edinstvene simulacijske tehnike

Za optimalno izpolnjevanje individualnih zahtev se ACE poleg desetletij izkušenj in znanja svojih inženirjev zanaša tudi na simulacijsko programsko opremo. To raziskovalni in razvojni ekipi iz Porenja omogoča simulacijo in spreminjanje številnih parametrov. Strankam so poleg posamezne ponudbe na voljo različne vrednosti in grafikoni, kot so krivulje upočasnitve, krivulje čas-premik ali krivulje podporne sile-premik. Poleg lastnosti blažilnikov in njihovega obnašanja pri pojemku so v simulacije vključeni tudi drugi pomembni sestavni deli konstrukcije. Predvsem so to uporabljeni pogoni, ki ustvarjajo energijo, ki jo je treba v nadaljnjem poteku razpršiti. Drugič, podrobno se preučijo pogoji obratovanja. Za uporabo v ekstremnih pogojih zunaj standardnega temperaturnega območja od -12 °C do 66 °C družba ACE zato ponuja različna olja in tesnila, ki so lahko zasnovana za 150 °C v zgornjem in -50 °C v spodnjem območju. Za živilsko industrijo je mogoče ponuditi tudi različice, združljive s čistimi prostori, z olji za živila in odobritvijo NSFH1, ki se lahko predhodno simulirajo. Proti koroziji zaščitene različice iz nerjavnega jekla omogočajo uporabo v posebej agresivnih okoljih ali na področjih, kjer je pomemben tudi vizualni videz. Posebna dodatna oprema dopolnjuje nabor možnih aplikacij. Prednapetost vijakov

na primer omogoča udarce do kota 25 stopinj brez negativnih učinkov na tehnologijo tesnjenja in življenjsko dobo amortizerjev. To je mogoče tudi vnaprej natančno izračunati in tako predvideti uspešnost ukrepa. Enako velja za uporabo PU-glavic za dodatno zaščito pred hrupom.

Zaradi tega edinstvenega modularnega sistema v kombinaciji s tehničnim znanjem in simulacijsko programsko opremo lahko podjetje ACE pri vsaki konstrukciji zagotovi najvišjo možno stopnjo individualnosti pri avtomatizaciji in na zahtevo strank visokokakovostne standardne industrijske amortizerje preoblikuje v rešitve po meri.

Več novic

Digitalizacija in pristop vitkega upravljanja v številnih podjetjih veljata za dobrodošlo shujšev...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. To...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

22.12.2023 01:05

Varnostni amortizerji
Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji
Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...