Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.07.2021 01:07

Novi blažilniki trka podjetja ACE: aluminijasti in jekleni sestavni deli za ustavljanje v sili

Podjetje ACE Stoßdämpfer GmbH iz Langenfelda z novimi blažilniki trka v svojo ponudbo na področju varnostnih izdelkov dodaja robustne rešitve za enkratno uporabo. Izdelani so iz posebnih aluminijastih ali jeklenih cevi, ki se ob trku zvijejo, kot je predvideno, in pretvorijo kinetično energijo udarca v toploto. Strojni elementi ščitijo konstrukcije v primeru nesreče z visoko, enakomerno razpršitvijo energije v višini 98 odstotkov. Blažilniki trka podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH zagotavljajo veliko dolgoročno stabilnost pri vsakodnevni uporabi in odlično zaščito v primeru ustavitve v sili. Prav tako jih je enostavno namestiti in zamenjati po nesreči.

Visoko absorpcijske enosmerne rešitve za zaustavitev v sili

Novi dušilniki trka zagotavljajo projektantom zelo učinkovito in ekonomično enosmerno rešitev za učinkovito zaščito naprav ali strojev. Tako predstavljajo zanimivo alternativo nepovratnim in povratnim strukturnim blažilnikom ter hidravličnim varnostnim amortizerjem. Novi varnostni izdelki družbe ACE so izdelani iz posebej zasnovanih aluminijastih ali jeklenih cevi z zunanjim premerom 87,5 mm pri aluminijastih izvedbah ter 63 mm in 38 mm pri jeklenih izvedbah. Standardno je na voljo deset osnovnih tipov, ki absorbirajo energijo pri zaustavljanju v sili od 670 Nm/potek do 11.200 Nm/potek. Odvisno od vrste je največji hod sestavnih delov med 45 mm in 160 mm, pri čemer majhne podporne sile od 13 000 N do 70 000 N odločilno prispevajo k zavarovanju konstrukcij. V praksi se te vrednosti lahko še povečajo z zaporedno ali vzporedno razporeditvijo blažilnikov trka, da se razpršijo večje vrednosti energije od navedenih naenkrat.

Dodatne prednosti zasilnih zapornic, razvitih v prefinjeni preskusni seriji, so preprosta namestitev, enostavna naknadna vgradnja v obstoječe sisteme ter hitra zamenjava in krajši čas izpada po nesreči. Poleg tega je mogoče na podlagi deformacije elementa rekonstruirati dogodek trka in se mu v najboljšem primeru v prihodnosti izogniti. Novi blažilci trka podjetja ACE Stoßdämpfer GmbH so iz skladišča v Langenfeldu dobavljivi v 24 urah, odlikuje pa jih dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo. Osnovni tipi že zdaj na številnih mestih zanesljivo zagotavljajo linearne enote v robotiki ter končne položaje obdelovalnih strojev, transportnih sistemov in visokoregalnih sistemov za skladiščenje in pridobivanje. Podjetje ACE ponuja tudi prilagojene vrste, ki jih lahko dobavi na zahtevo.

Več novic

Digitalizacija in pristop vitkega upravljanja v številnih podjetjih veljata za dobrodošlo shujšev...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. To...

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

22.12.2023 01:05

Varnostni amortizerji
Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji
Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...