Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

100 let podjetja PFISTERER - povezovanje moči za prihodnost

Naj gre za hitro rastoča velemesta, trajnostni energetski prehod ali čisto mobilnost, izzivi za zaposlene v družbi PFISTERER danes niso nič manjši kot v preteklosti. Njihova naloga je iskanje rešitev za varen in zanesljiv prenos energije, tako v majhnem kot velikem obsegu in pogosto neopazno, v nadzemnih vodih in razdelilnih postajah ali domačih električnih priključkih ter tudi v vlakih in vetrnih elektrarnah. Izdelki PFISTERER imajo bistveno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Podjetje je vedno usmerjeno v rešitve za prihodnost, zato bo leta 2021 praznovalo 100. obletnico obstoja.

"Karl Pfisterer je naše podjetje ustanovil leta 1921 s ciljem razviti učinkovitejšo in varnejšo električno napeljavo. Njegova predanost zagotavljanju najboljših rešitev ostaja pri podjetju PFISTERER še danes in zajema vsa področja energetske infrastrukture - od proizvodnje do prenosa in tudi distribucije. Zato smo eden vodilnih neodvisnih svetovnih proizvajalcev kabelske opreme, izolatorjev in rešitev za nadzemne vode," pravi Dr. Konstantin Kurfiss, član izvršnega odbora družbe PFISTERER. Družinsko podjetje je izumitelj, pionir in ponudnik rešitev z neprimerljivim inovativnim znanjem, ki že 100 let oblikuje prihodnost energetske industrije. Rešitve podjetja PFISTERER je mogoče najti v vseh vrstah energetskih omrežij, nad in pod zemljo. Izdelki PFISTERER se uporabljajo v železniških omrežjih, hitrih vlakih, kot sta ICE in TGV, ter v železniških varnostnih sistemih. "Ker smo prisotni na neštetih vmesnikih za prenos energije, imajo naše inovacije velik vpliv na naše partnerje," pojasnjuje Dr. Kurfiss. "Zato vedno razmišljamo o prihodnosti in trendih na področju prenosa in distribucije energije. Danes ponujamo rešitve za izzive prihodnosti."

Vprašanja, s katerimi se podjetje sooča, ko gleda v prihodnost, so bolj aktualna kot kdaj koli prej; kako lahko trajnostno proizvajamo energijo za zadovoljitev prihodnjih potreb? Kako v spreminjajočem se podnebju okrepiti energetska omrežja pred izpadi zaradi ekstremnih vremenskih razmer in hkrati uskladiti energijo z okoljem in potrebami hitro rastočega mestnega prebivalstva?

Rastoča mestna območja - izzivi prihodnosti

Svetovno povpraševanje po energiji nenehno narašča - samo od 70. let prejšnjega stoletja za več kot 160 odstotkov - in se še naprej povečuje, do leta 2040 pa se pričakuje še 30-odstotno povečanje. V istem obdobju se bo število mestnih prebivalcev na svetu podvojilo s 3,6 milijarde na 6,3 milijarde. "Da bi v prihodnosti ohranili zanesljivo oskrbo naraščajočih mestnih območij, bo treba v mesta pripeljati več električne energije - in to na vedno večje razdalje: iz vetrnih elektrarn na morju in sončnih elektrarn na jugu v notranjost do industrializiranih območij na severu. To na primer omogočajo naši izolatorji iz silikonskih kompozitov - za kompaktne in estetske visokonapetostne daljnovode, ki so v javnosti zelo priljubljeni," je dejal Stephan Götschel, član izvršnega odbora družbe PFISTERER Holding AG.

Kot pionir na morju z izkušnjami pri številnih projektih vetrnih elektrarn PFISTERER ponuja tudi ustrezno tehnologijo povezav za vetrne turbine, platforme na morju, baterijska skladišča in sončne elektrarne. Zaradi ekstremnih vremenskih razmer, povezanih s podnebnimi spremembami, se po vsem svetu povečuje nevarnost izpadov električne energije. Edinstveni zasilni koncepti podjetja PFISTERER pomagajo dobaviteljem energije pri hitrih popravilih v primeru poškodb, uporabljajo pa se lahko tudi kot začasni obvodni sistemi za nadgradnjo omrežja, remont, vzdrževanje in testiranje.

PFISTERER prinaša energijo ljudem - nad in pod zemljo

PFISTERER že od leta 1921 podpira energetsko industrijo s tehnologijo nadzemnih vodov, kabelskimi sistemi in komponentami za distribucijo električne energije. Sprva za novo razvijajoča se lokalna omrežja, od leta 1937 pa tudi za visokonapetostni (VN) sektor. Prvi izdelki so bili jekleni sestavni deli, kot so obešalniki. Kasneje so v tovarni v Gussenstadtu, ustanovljeni leta 1946, izdelovali objemke nadzemnih vodov visoke napetosti in napenjalne armature. Te uspešne rešitve so si hitro pridobile mednarodni ugled. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je bila širitev VN prenosnih omrežij v Evropi v polnem teku. Od takrat so bile rešitve podjetja PFISTERER preizkušene pri gradnji nadzemnih vodov na ekstremnih alpskih terenih, v južnoafriški puščavi, v zalivski regiji in na jezu Guri v Venezueli - od 110 V do 1.100 kV. Kot pionir na področju tehnologije priključevanja VN kablov PFISTERER ponuja tudi dodatke in rešitve za podmorske in podzemne kabelske sisteme, vključno z montažo kablov na ključ. Pametni dodatki za zbiranje obratovalnih podatkov bodo v prihodnosti igrali vse pomembnejšo vlogo.

Inovacije kot gonilo poslovanja

Podjetje PFISTERER se z znanjem, ki izhaja iz stoletnih izkušenj, spopada s prihodnjimi izzivi. To znanje se je nenehno razvijalo skupaj z napredkom tehnologije - tehnologija pa je napredovala zaradi znanja družbe PFISTERER. Številne inovacije in patenti nenehno spodbujajo našo rast. Njihov uspeh je družbo PFISTERER spremenil v globalno dejavno podjetje - z distribucijsko mrežo v 70 državah in 21 lokacijami v Evropi, Severni in Južni Ameriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu. Z delovno silo 2100 zaposlenih po vsem svetu, najsodobnejšimi proizvodnimi procesi in brezhibnim sistemom vodenja kakovosti vse to zagotavlja, da bomo tudi v prihodnosti zagotavljali prave rešitve.

Naša jubilejna spletna stran 100years-pfisterer.com ponuja zabaven vpogled v prihodnje in pretekle zahteve za elektroenergetska omrežja po vsem svetu - in PFISTERERjeve rešitve.

Več novic


Winterbach, Nemčija - 06. februar 2024 - Siemensova družba Siemens Energy je uspešno certif...

Winterbach, Nemčija - 7. november 2023

Priobalna platforma DolWin kappa je bila u...


Winterbach, Nemčija - 26.09.2023 -

Operater prenosnega omrežja TenneT je pri podjet...

Karl-Heinz Pfisterer postane častni predsednik nadzornega sveta SE.

Winterbach, Nemčija - 15. junij 2023 -

Podjetje Pfisterer, vodilni ponudnik rešitev za en...

Distribucija in prenos energije sta že skoraj 100 let ključni kompetenci družbe PFISTERER. Kot st...